Hardinxveld vol overgave door

16 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Hardinxveld moest aantreden zonder de geblesseerde John den Dikken, Leon Kazen, Martijn Biemans en de geschorste Marcel van Kampen. Met jeugdspeler Peter Jan Zwakhals en de pas herstelde Corné Tromp in de basis begon Hardinxveld gedreven aan een inhaalrace tegen de gasten uit Waardenburg. Na een klein kwartier kreeg Hardinxveld het doelpunt dat de strijd moest openbreken. Uit een hoekschop van Wouter Romeijn kopte Eelke Kraaijeveld de 1-0 strak bovenin de kruising. Kraaijeveld speelde een hoofdrol in de voetbalthriller. Hij kreeg vele kansen. Kopte een keer rakelings naast, schoot voor open doel op de lat, maar maakte alles goed toen hij op een voorzet van de ingevallen jeugdspeler Jordi Schut aanstormende, in de zestien werd neergelegd, maar toch de bal nog over de doellijn wist te werken voor de 2-0. Ook de derde goal kwam op zijn naam toen Schut een voorzet op maat gaf, die Stefan Kant op de lat kopte, waarna Kraaijeveld wel raak kon knikken. WNC trok met de moed der wanhoop naar voren, maar zag de kansen verkleinen toen het met tien man verder moest nadat de doorgebroken Richard Zwakhals van achteren werd neergehaald.

Drie doelpunten voldoende voor volgende ronde H’VELD-G’DAM - Winnen met drie doelpunten verschil tegen een ploeg waar in de uitwedstrijd nog ruim van verloren werd. Het leek een niet haalbare opgave voor Hardinxveld. Maar met veel inzet en overgave is niets onmogelijk. Dat bleek zaterdag op de grasmat aan de Sluisweg. Hardinxveld won met 3-0 van WNC en bereikte daarmee de volgende ronde van de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse.

Opstelling: Marco v.d. Linden, Corné Tromp (35’Wim Punt), Jeroen Bakker, Björn v.d. Bosch, Michel Roza, Wouter Romeijn, Peter Jan Zwakhals (60’Jordi Schut), Eelke Kraaijeveld, Richard Zwakhals, Stefan Kant, Johan Kazen.

advertentie
advertentie