Lieke Bakker verbetert records

23 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Bij de horden, het eerste van de in totaal zeven onderdelen, was het al direct raak voor de 17-jarige VWO-scholiere. Ondanks een tegenwindje verbeterde zij zich met een paar hondersten tot 15,71 seconde. Hiermee werd Lieke vijfde in het bijzonder sterke deelnemersveld. Het hoogspringen, een onderdeel waar ze zich deze winter extra op had toegelegd, werd een nog groter succes.

Hardinxveldse atlete behaalt vijfde plaats op Nationaal Kampioenschap Meerkamp SITTARD - De Hardinxveldse atlete Lieke Bakker heeft tijdens de NK Meerkamp voor A-junioren in Sittard de vijfde plaats veroverd. Met een puntentotaal van 4773 punten verbeterde zij het clubrecord van haar club AV Passaat uit Papendrecht. Ook verbeterde ze haar eigen beste tijden op de 100 meter horden en de 200 meter.

Specialiteit: lange sprint

Met 1,64 meter verbeterde zij haar persoonlijk record met 4 centimeter. Pas bij de kogel kwam de eerste teleurstelling. ,,Ik heb dit voorjaar in training al meerdere malen over de 11 meter gestoten, dus dan valt 10,14 meter iets tegen”, aldus Lieke. Met haar specialiteit, de lange sprint, trok ze de mindere score recht. Haar tweede plaats in 25,37 seconde was geen verrassing, want op dit onderdeel behoort de Hardinxveldse tot de (sub)top van Nederland.

Op de tweede dag begon de atlete met pech. Ze kwam met een klein teentje over de afzetbalk, waardoor de sprong van ongeveer 5,55 meter niet werd goedgekeurd. ,,Als deze goed was geweest, had ze zeker in de tweede of derde sprong ook nog over de 5,75 meter gegaan”, zei Lieke’s trainer.

Uiteindelijk kwam ze in de tweede poging uit op 5,11 meter, waardoor de aansluiting met het podium weg was. Het speerwerpen leverde daarentegen weer een grote verbetering op van haar PR, met zo’n drie meter. Op het laatste onderdeel, de 800 meter kwam ze tot een bijna evenaring van haar PR (2.28,07 minuten), anderhalve seconde te kort om nog een plaatsje te stijgen.

Seizoen nog niet over

Met dit kampioenschap is het jaar voor Lieke zeker nog niet over. ,,Dat is het mooie van een meerkampster. Zij kan zich op de individuele nummers op zes onderdelen kwalificeren voor het NK, maar omdat dat wel erg druk is, wordt het wat mij betreft de 200 en 400 meter”, zegt haar trotse trainer.

,,Eerst maar eens kijken hoe het de komende maand loopt, voor er definitieve beslissingen worden genomen.”

advertentie
advertentie