Winnen en verliezen tegelijk

30 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Voor het talrijke publiek aan de Sluisweg hielden Hardinxveld en Dubbeldam elkaar in de openingsfase goed in evenwicht. Hardinxveld, dat aantrad zonder de verhinderde Eelke Kraaijeveld en de geschorste Leon Kazen, moest het duel zien open te breken vanwege het 1-0 verlies uit de heenwedstrijd. De eerste poging daartoe zag er fraai uit na een inworp, waaruit Stefan Kant de doelman met een boogje verschalkte. De bal viel echter op het dak van het doel.

Hardinxveld schiet tekort vanaf de stip H’VELD-G’DAM - Een strafschoppenserie heeft afgelopen zaterdag de beslissing moeten brengen in het nacompetitieduel om promotie tussen Hardinxveld en Dubbeldam. Na de 1-0 winst een week eerder van Dubbeldam, versloeg Hardinxveld afgelopen zaterdag aan de eigen Sluisweg de bezoekers met dezelfde cijfers. Tegen de geroutineerde gasten speelde de ploeg van trainer Jan Kroos een knappe wedstrijd, nam de leiding door een goal van Stefan Kant, maar trok aan het kortste eind toen er vanaf de strafschopstip een winnaar moest komen.

Na een klein half uur viel de Hardinxveldse treffer wél uit een steekpass van Johan Kazen, die Stefan Kant zuiver diagonaal binnen schoot. Beide ploegen stonden nu gelijk, wat de spanning verder opvoerde. Een snel genomen vrije trap werd ingeschoten door Richard Zwakhals, maar gestopt met de voet door de Dubbeldam-keeper. Aan de andere kant ranselde Hardinxveld-doelman Marco van der Linden op slag van rust een bal net over de lat.

De ploeg van Sportshop André Vlot probeerde ook in de tweede helft met gecontroleerd voetbal de wedstrijd naar zich toe te trekken. Vanuit een solide verdediging en middenveld drong Hardinxveld voorzichtig op. Na een solo van Wouter Romeijn lobde Stefan Kant over de doelman, maar de bal viel net naast. Na een geblokte omhaal van Johan Kazen nam Wouter Romeijn het doel van afstand onder vuur. Hij raakte bij die poging de kruising.

Omdat een tegentreffer vrijwel zeker uitschakeling zou betekenen zochten beide ploegen ook in de slotfase gedoseerd naar een opening. Uit een discutabele vrije trap net buiten de zestien meter pakte doelman Marco van der Linden knap de bal klem aan de grond. Beide ploegen kregen hun moment nog om de wedstrijd te beslissen. Na een afgeslagen bal schoot Richard Zwakhals uit vrije positie over het doel en aan de andere kant tikte doelman Marco van de Linden nog een gevaarlijke inzet nipt over de lat. Na 180 minuten voetbal was er zodoende nog geen finalist aangewezen voor de strijd om promotie naar de tweede klasse.

Die beslissing moest geforceerd worden via strafschoppen. Hierin faalden de geroutineerde Dubbeldammers niet. Michel Roza schoot namens Hardinxveld ook raak, maar de pingel van de jeugdige Johan Kazen werd gestopt en Richard Zwakhals mikte over het doel. De teleurstelling over de pijnlijke uitschakeling was groot bij de Hardinxvelders die desalniettemin kunnen terugzien op een mooi seizoen.Opstelling: Marco v.d. Linden, John den Dikken, Jeroen Bakker, Björn v.d. Bosch, Wim Punt, Marcel van Kampen, Michel Roza, Wouter Romeijn, Richard Zwakhals, Stefan Kant (74’Corné Tromp), Johan Kazen.

advertentie
advertentie