VIP-plek boven Merwede Shipyards

6 juni 2007 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Is het Supergrover? Nee, het is de Hardinxvelder Andre van Ballegooijen die vrijdag boven de skyline van het dorp zweeft.

Van Ballegooijen heeft wel een heel bijzonder vervoersmiddel waarmee hij de streek verkent: een paramotorvlieger ofwel een snorvlieger. Vanaf zijn vertrekbasis in Molenaarsgraaf stijgt de Hardinxvelder regelmatig op met zijn gemotoriseerde parachute. Gedreven door de wind en een beetje benzine kiest hij het luchtruim. Vanuit de lucht geniet de 32-jarige Van Ballegooijen van het uitzicht en de gebeurtenissen die op de grond voltrekken. Zo bekijkt hij de doop van de Seven Seas, afgelopen vrijdag, vanaf een VIP-plekje. Met zijn fototoestel maakt hij unieke shots van de tewaterlating (zie de foto’s hierboven).

Het schip dat Van Ballegooijen op de gevoelige plaat vastlegt, is net zo’n bijzonder exemplaar als de persoon die ‘m vereeuwigt... De Seven Seas, het nieuwste schip van Subsea 7, is ontworpen en gebouwd voor het in diepwater leggen van pijpleidingen op de zeebodem en het doen van constructiewerk, voor de offshore olie en gas industrie.

Het schip heeft een accommodatie voor 120 bemanningsleden en wordt de komende tijd bij Merwede Shipyard afgebouwd, in bedrijf gesteld en gaat eind oktober naar Huisman-Itrec. Daar wordt de specifieke apparatuur die nodig is voor het leggen van pijpleidingen in het schip gemonteerd.

Dit is overigens het tweede schip van Subsea 7 dat door Merwede Shipyard gebouwd is. Het eerste Schip, de Seven Oceans, ligt momenteel bij Huisman-Itrec en wordt binnen enkele weken opgeleverd. De Seven Oceans vertrekt dan naar de Golf van Mexico.

Met meer dan 4.500 medewerkers en 22 schepen is Subsea 7 een van ‘s werelds grootste subsea engineering- en installatieondernemingen in de olie- en gasindustrie. Subsea 7 werkt vanuit Azië, Pacific, Brazilië, Golf van Mexico, Noorwegen, UK en West-Afrika. Om in te kunnen spelen op de verwachte groei van de markt in de komende jaren, heeft Subsea 7 veel geïnvesteerd in zes nieuwe schepen. Een aantal daarvan, waaronder de Seven Oceans, Seven Seas en Seven Atlantic, is gebouwd in Nederland.

Voor Andre van Ballegooijen mogen er meer schepen te water worden gelaten. Het geeft hem een goede reden om met zijn bijzondere vervoersmiddel het luchtruim te kiezen. Wat hem drijft, letterlijk en figuurlijk, leest u binnenkort exclusief in Het Kompas.

advertentie
advertentie