Shipyard K. Damen verkocht aan Instalho

20 juni 2007 om 00:00 Nieuws

BOVEN-H’VELD - De failliete scheepswerf Shipyard K. Damen gaat begin juli weer op volle kracht draaien onder een nieuwe eigenaar. De werf is vrijdag verkocht aan de werf Instalho bv. in Werkendam. Deze biedt momenteel werk aan vijftig mensen en heeft orders in overvloed. In de nieuwe vestiging aan de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam gaan over enkele weken weer zo’n twintig scheepsbouwers aan het werk. Instalho heeft nog een aantal vacatures openstaan.

Instalho bv. wil de scheepsbouwactiviteiten aan de Rivierdijk weer oppakken. De werf moet hiervoor op zoek naar een aantal nieuwe werknemers. De 55 oud-werknemers van Shipyard K. Damen hebben bijna allen een nieuwe baan gevonden. De Werkendamse werf heeft nog een aantal vacatures openstaan.

Instalho bv. was de één na hoogste bieder. Volgens curator mr. E. Hoogendam heeft het Werkendamse bedrijf het getaxeerde bedrag van 8 miljoen niet gehaald, maar komt ze dichtbij. De Hardinxveldse werf ging niet naar de hoogste bieder, omdat deze een aantal voorwaarden van financiële en juridische aard had. ,,Er was bijvoorbeeld een voorwaarde gesteld dat het water rondom de werf niet verontreinigd mocht zijn. Hier kan een curator geen garantie voor geven,” aldus de curator.

K.C. Hoogendoorn, eigenaar van Instalho, is blij met de aankoop. Als een teken van vreugde hees hij vrijdag de Instalho vlag in top op het terrein van Shipyard K. Damen. Hoogendoorn: ,,Voor ons betekent de aankoop een flinke uitbreiding van ons bedrijf. We willen schepen bouwen zoals Damen dat deed. We zullen ons voornamelijk bezighouden met de afbouw van binnenvaartschepen. De casco’s van de schepen worden veelal geleverd door Concordia Shipyards bv. uit Werkendam. Hier hebben we een goede samenwerking mee.”

Op de Hardinxveldse werf gaat begin juli zo’n twintig man aan de slag. ,,We moeten ook niet te hard van stapel lopen. Het is nu extreem druk in de scheepsbouw, maar we moeten ook mindere tijden kunnen doorstaan,” vindt Hoogendoorn.

Werkzoekenden kunnen contact opnemen met Hoogendoorn: 0183-503111.

advertentie
advertentie