River Trotters voelt zich dupe van kleinere sporthal West III

27 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Voorzitter Jan Blokland voorziet voor zijn club een voortgang van het jarenlange accommodatieprobleem: ,,We spelen dit jaar al twintig wedstrijden buiten Hardinxveld. Bovendien denk je toch niet dat de korfbalverenigingen wedstrijden in de Westwijk gaan spelen? Die hebben een grote tribune en kantine nodig.” Deze laatste scherpe opmerking kan aan het adres van wethouder Sluimer worden toebedeeld. Volgens Sluimer voldoet de nieuwe sporthal in combinatie met De Wielewaal aan de totale accommodatievraag van het onderwijs én de verenigingen. ,,River Trotters kan bij wedstrijden ook uitwijken naar de Wielewaal,” aldus de wethouder. De voorzitter van River Trotters vindt dit om bovengenoemde reden een utopie. De bouw van horeca en een grotere tribunecapaciteit worden vooralsnog uitgesteld.

H’VELD-G’DAM - Basketbalvereniging River Trotters voelt zich letterlijk te kort gedaan. De bouw van een kleinere sporthal in de nieuwbouwwijk West III heeft naar haar zeggen ‘drastische gevolgen’ voor de uitoefening van de balsport. In plaats van drie wedstrijden naast elkaar te kunnen spelen is er slechts ruimte voor één basketbalwedstrijd in de lengte.

In de commissie Samenlevingszaken van donderdag 21 juni werd het collegevoorstel voorgelegd tot inkrimping van 200 vierkante meter (hiermee wordt de hal 26 bij 44,2 m). Argumenten voor de kleinere hal zijn de gestegen bouwkosten en klachten van de toekomstige bewoners over de grootte en ligging van de sporthal.

Jaap Tromp (VVD) uit zijn onvrede over de krampachtige houding van het college om binnen het begrote budget van 2,2 miljoen te blijven. Hij stelt voor om de afschrijvingsgelden die gereserveerd waren voor 2007 en 2008 (bijna 2 ton), maar door de vertraagde bouw niet uitgegeven zijn, te investeren in een grotere hal of in het sport-interieur. Het college en de SGP willen hier niets van weten. Arjan Meerkerk (SGP): ,,Je moet besparingen niet inzetten als investering.”

Wethouder Sluimer vreest daarnaast voor een vertraging van de bouw. De sporthal moet in de zomer van 2008 gereed zijn. De politieke partijen willen geen rek in het bouwproces, maar denken - op de ChristenUnie en de SGP na - dat Tromps suggestie niet tot vertraging hoeft te leiden. Zij willen een onderbouwd voorstel van het college zien in de aankomende raadsvergadering.

Er gloort dus nog een kleine hoop voor basketbalvereniging River Trotters aan de horizon. De discussie over de omvang van de hal is nog niet gesloten.

advertentie
advertentie