Complimentjesregen voor Het Gevoel

4 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Na de generale repetitie zijn eigenaar Rutger Smits en chefkok Ronald de Jongh tot in de puntjes voorbereid op hun vuurdoop aanstaande zaterdag. Een groep vrienden en kennissen mocht gisterenavond een aantal gerechten voorproeven. De ‘zorg’ zat hem echter niet in het koken, vertelt Smits. ,,Over de gerechten maken we ons niet druk, die zullen wel in de smaak vallen. Maar we wilden testen of alles organisatorisch op rolletjes loopt. Hebben we genoeg personeel? Werkt de lift? Kan de garderobe veertig jassen aan? Dat soort praktische zaken...”

H’VELD-G’DAM - Het regende complimentjes tijdens de opening van restaurant Het Gevoel, afgelopen maandag. Lovende woorden over het trendy interieur, de verrassende lichtinval en de handgemaakte stoelen, welteverstaan. Hoe de heren Rutger Smits en Ronald de Jongh koken is nog een verassing. De menu-kaart blijft tot zaterdag geheim voor het publiek.

Door Hanneke van Houwelingen

Bij de heren hangt een gezonde spanning. Smits: ,,De eerste keer dat klanten in een nieuw restaurant komen is het verwachtingspatroon erg hoog. Misschien wel té hoog. Wij hopen dat de mensen zaterdag met een goed Gevoel naar huis gaan, dat ze lekker gegeten hebben, dat de bediening leuk was en de sfeer gezellig.”

De uitbater verwacht een divers publiek. ,,We wilden ons expres niet richten op een bepaald publiek. Er is geen drempel bij Het Gevoel. Iedereen moet zich hier op zijn gemak kunnen voelen, en niet weggaan met het idee ‘Het Gevoel is veel te luxe voor mij’. Maar de andere kant willen we ook niet dat de mensen zometeen zeggen ‘Ik ga niet naar Het Gevoel, want een satéetje kan ik overal eten’. “ Maar de standaard satéetjes zal het duo zeker niet serveren. ,,Bij Het Gevoel krijgen klanten net even iets anders op hun bord,” licht chefkok De Jongh een tipje van de sluier op.

Restaurant Het Gevoel, gevestigd aan de Peulenstraat 137 B (voormalig Koperen Snor), wisselt vijf keer per jaar van kaart. Daarnaast, verschijnt er een keer in de week een nieuw weekmenu. Op dit menu kunnen klanten bijzondere en seizoensgebonden producten verwachten. Het Gevoel is van woensdag tot en met zondag geopend.

Oog voor detail

De veertig zitplaatsen zijn afgelopen dagen uitgebreid getest door het grote netwerk van de heren. Een kennis van Rutger ploft tijdens de opening in één van de leren stoelen, en beweegt wat heen en weer. ,,Je hebt gelijk,” zegt hij tegen de eigenaar. ,,Ze zitten erg goed.” De stoelen zijn van soepel leer én zijn handgemaakt. Het oog voor detail typeert zowel Smits als De Jongh. Tot in de kleinste details hebben zij hun droom verwezenlijkt. ,,Het moest open, trendy en sfeervol worden. Het resultaat is nog beter dan de verwachting,” stelt Smits tevreden vast. Een laatste detail dat niet onvermeld mag worden, is het spiegelrandje aan de muur. Klanten die met hun rug naar de ingang zitten, kunnen zich een nekblessure besparen. Via het smalle strookje zien zij de inloop in het restaurant. Beide heren hopen uiteraard dat er veel te zien zal zijn in de spiegel.

u Restaurant Het Gevoel, Peulenstraat 137 B. Tel.: 0184-622226. Geopend woensdag t/m zaterdag van 11.00-24.00 uur én zondagavond van 17.00-24.00 uur. De keuken is open tot 21.30 uur. Het restaurant zoekt nog personeel voor de afwas, in de bediening en de keuken (vast én parttime). Geïnteresseerd? Reageer via bovenstaand nummer.

advertentie
advertentie