Blikseminslag vernietigt zolder

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Wim Boer zag midden in de nacht plotsklaps een blauwe gloed langs de verwarmingsbuis glijden. De vliering stond in brand en er ontstond veel rook. Met de kinderen vluchtten ze naar buiten. Ook de omwonenden hadden letterlijk onraad geroken. Zij hoorden een harde klap en roken snel daarna een penitrante brand-geur. De brandweer was er snel bij en had de brand snel meester.

‘Hopelijk voor de kerst weer in opgeknapt huis’ HOORNAAR - In de nieuwe woning van Wim en Annelies Boer aan de Dorpsweg in Hoornaar sloeg vorige week de bliksem in. Ze betrokken de woning pas vorige zomer met hun vijf kinderen. Het huis is nu gedeeltelijk onbewoonbaar.

De zolder is helemaal zwartgeblakerd en op de bovenverdieping is veel waterschade. ,,Op de zolder lagen boeken en kleding en daar is niet veel meer van over,” stelt Boer. vast. De bovenverdieping is voorlopig onbruikbaar. ,,We kunnen gelukkig wel weer gebruik maken van de badkamer,” vertelt hij. ,,Deze ruimte is schoongemaakt en we hebben er zolang een gaskachel opgehangen.” De familie Boer woont voorlopig op de benedenverdieping. Naast het huis zijn enkele units geplaatst, deze dienen als slaapkamer voor de kinderen. Ook slapen er enkele gezinsleden in de garage. ,,We hebben het op deze manier op moeten lossen, want er is niet zomaar een andere woning voor 7 personen beschikbaar,” zegt Wim Boer. De verbouwing van de bovenverdieping zal enkele maanden in beslag gaan nemen. Boer verwacht dat er pas na de zomervakantie met de werkzaamheden zal worden begonnen. Hij hoopt dat de meubels op de benedenverdieping dan gewoon kunnen blijven staan, want dat de woning eventueel leeggehaald moet worden, daar wil hij nu nog even niet aan denken.

De dag na de brand is het gezin direct aan de slag gegaan met schoonmaken. Alleen de eerste nacht heeft het gezin bij familie geslapen. Met de kerst hoopt familie Boer weer in ‘een nieuw verbouwd’ huis te wonen.

advertentie
advertentie