Zorginstellingen varen samen uit

11 juli 2007 om 00:00 Nieuws

Door het opgaan van Pedaja in Stichting Waardeburgh verwerft de protestant-christelijke organisatie een robuustere positie in de regio. Daarnaast zal met name de locatie Pedaja door de fusie een nieuwe koers gaan varen. Niet alleen wordt de bestuursvorm gewijzigd, maar ook zijn de verbouwingsplannen door het samengaan aangepast.

Pedaja en Waarde- burgh voltooien fusie varend H’VELD-G’DAM / SLIEDRECHT - De Sliedrechtse zorgorganisatie Waardeburgh en het Hardinxveldse Pedaja gaan met elkaar in zee en hebben het fusieproces varend voltooid. Om het samengaan te symboliseren stapten de besturen van beide instellingen vorige week woensdag 4 juli aan boord van de Zilvermeeuw in de Sliedrechtse jachthaven. Tijdens een feestelijke boottocht werden de laatste stukken ondertekend onder het toeziend oog van notaris Ringelenstein.

Bestuurder Herman Klop van Stichting Waardeburgh: ,,De verbouwing van Pedaja heeft trouwens bij sommige mensen voor het beeld gezorgd dat de zorg thuis daar stil ligt. Ik wil bij deze benadrukken dat dat absoluut niet het geval is. Mensen kunnen zich gewoon aanmelden voor zorg en producten zoals kortdurende opname, thuiszorg en dagverzorging worden gewoon geleverd.”

Nieuw jasje Pedaja

Tijdens het intensieve fusieproces zijn ook de verbouwingsplannen van Pedaja onder de loep genomen. Dat leidde er toe dat de plannen die er lagen, werden aangepast aan de toekomstige samenwerking. Bestuurder Klop: ,,In het oorspronkelijke plan zat geen restaurant en dat zal nu wel worden gerealiseerd. In Sliedrecht blijkt het restaurant een goede uitwerking te hebben op het sociale leven van senioren. In Hardinxveld willen we daarom ook de mensen met een 55+ pas gaan uitnodigen om te komen eten. Na de verbouwing zal Pedaja verder plaats bieden aan 20 verpleeghuisplaatsen en 27 verzorgingshuisplaatsen. Dat is vrijwel dezelfde capaciteit die er al was. Maar als de bouw in december is voltooid heeft Pedaja niet alleen een nieuw jasje, maar is dit zo vorm gegeven dat het z’n tijd vooruit loopt.”

Reisgids

Door de fusie zal Pedaja ook te maken krijgen met ontwikkelingen die op dit moment plaatsvinden binnen Stichting Waardeburgh. Zo wil de instelling ook in Hardinxveld samen met cliënten een zogenaamde reisgids gaan opstellen. In de reisgids staat de geleverde zorg, afgestemd op situatie en wensen van mensen. Iedere twee maanden wordt geëvalueerd of de opgestelde gids nog voldoet. Klop: ,,We reizen eigenlijk met de mensen mee.”

Een andere ontwikkeling binnen Waardeburgh is de inrichting van zogenaamde steunpunten op plekken waar veel senioren samenwonen. ,,Neem de Hofstee in Sliedrecht; daar is onder meer relatief eenvoudig een gemeenschappelijke recreatieruimte gecreëerd. ,,Op die manier komen wij naar de mensen toe, die hierdoor langer zelfstandig kunnen blijven”, aldus bestuurder Klop. Ook in Hardinxveld en Giessenlanden wordt gekeken waar dergelijke punten gerealiseerd kunnen worden. Op dit moment wordt daar onderzocht waar de meeste senioren wonen.

advertentie
advertentie