Bibbers nergens voor nodig

1 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

De paren, onder wie vijf Noordelose dames en vier heren, moesten wel oefenen. Zes weken lang kregen zij les van Lieke de Jong-Burger van de Gorcumse dansschool Akkerman die hen stapsgewijs de Foxtrot, Engelse Wals en Tango bijbrachten. Ted Bos uit Noordeloos en haar danspartner Maurice Janson van de Gorcumse Dansscool waren hierin volgens een unaniem juryoordeel echter het overtuigendst en sleepten met hun uitvoeringen van de drie verschillende dansen de eerste prijs in de wacht.

Dancing with Noordelozers groot succes NOORDELOOS - Het is deze zaterdagavond even wennen voor veel Noordelozers. Anders dan voorgaande jaren staat de feesttent van het ‘Giethoorn van de Alblasserwaard’ op de openingsavond van de jaarlijkse feestweek geheel in het teken van Dancing With Noordelozers, waar negen danskoppels voor ruim vierhonderd toeschouwers en een vakkundige jury strijden om de eeuwige roem en beker.

Door Panos Apostolidis

Het idee voor deze dansavond, die is afgekeken van het bekende Dancing With The Stars, kwam van Floor Bikker. Hij is al jaren één van de motoren bij Fanfare de Volharding, die als bigband de avond muzikaal begeleidde. ,,Dit is geweldig! Al waren we wel even huiverig, want dit is toch wel totaal iets anders dan voorheen. Maar dankzij een verjongd oranjecomité zijn we er toch aan begonnen. En met succes.”

De Oranjevereniging had zich in eerste instantie wel verkeken op het animo voor dit dansfestijn. Slechts 350 toegangskaarten waren er beschikbaar. Dit in verband met de beperkte ruimte in de feesttent volgens Bikker: ,,Je kunt wel 1200 stoelen neerzetten, maar als die niet gevuld worden, zit je met een lege zaal. Uiteindelijk hebben we er zeventig stoelen extra bijgezet, zodat al het toegestroomde publiek een plekje kon krijgen. Maar de feestweek is pas net begonnen, wat dat betreft hebben we voor een ieder wat wils, ook voor wie niet van dansen houdt.”

Zo is er maandag door de plaatselijke jeugd gevist in de Vliet, waarna het dorp werd omgetoverd tot een parcours voor wielrenners en liefhebbers van de dikke bandenrace (zie ook het artikel hieronder). De jaarlijkse knikkerkampioenschappen zijn gisteren gehouden. Alleen dit keer niet op het Ovale Stuiterplein, maar in de feesttent aan de Botersloot. Maar ook de komende dagen hoeven de Noordelozers zich niet te vervelen. Vanavond staat er een avondvullende Boerenmaaltijd op het programma, waarbij gegeten en meegezongen wordt met bekende dijenkletsers. Morgen staat in het teken van de kinderen en wordt er gedanst, gedamd en gezongen, waarna de volwassenen ‘s avonds op muziek uit de zeventig proberen zo goed mogelijk uit de maat te dansen met zo fout mogelijke kleren aan.

Vrijdag komen de Sjonnies, bekend van de hit ‘Dans jij de hele nacht met mij’ optreden, waarna de feestweek zaterdag met de jaarmarkt een afsluitende bonte avond feestelijk wordt afgesloten.

uZie ook pagina 7.

advertentie
advertentie