‘We moeten kooplui teleurstellen’

1 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Marktmeester Wilco Bikker zegt dat de markt nog veel groter zou als iedere gegadigde een plaatsje zou krijgen. ,,Ik heb tot nu toe zeker veertig kooplieden teleur moeten stellen,” zo zegt de marktmeester. Hij vertelt dat hij voor deze vrijetijdsfunctie een apart telefoonnummer heeft om tijdens zijn werk niet te worden gestoord. Volgens Bikker is het marktterrein aan de beide zijden van de boezem, tussen de beide noodbruggen bij respectievelijk Van den Dool en Bikker helemaal vol.

Jaarmarkt Noordeloos groter dan ooit NOORDELOOS - Met bijna tweehonderd kramen en standplaatsen is de 33ste Jaarmarkt van Noordeloos, die zaterdag 4 augustus wordt gehouden, de grootste sinds het begin in 1975.

,,Nieuw is dit jaar de komst van een klompenmaker die een plaatsje krijgt bij de Rabobank aan de Botersloot. De mensen kunnen kijken en klompen kopen. Wie een paar koopt kan er zijn of haar naam in laten graveren. Bij een grote klomp kunnen foto’s worden gemaakt“, zo zegt marktmeester Bikker.

De organisatie streeft zoveel als mogelijk is branchebescherming door, zodat er voor elke branche een boterham is te verdienen. Om de extra kosten op te vangen is er elk jaar een grote loterij (6000 loten, € 0,50 per stuk). Burgemeester mevrouw E. Boot van de gemeente Giessenlanden zal zaterdagmiddag om vijf uur de trekking voor de loterij verrichten en de markt officieel afsluiten.

Voor de kleinere kinderen is er dit jaar ook weer een draaimolen, dat door de Verenigingsraad Noordeloos wordt gehuurd. De exploitatie is in handen van het bestuur van peuterspeelzaal De Torteltuin. Straatartiest Hans Bekema uit Breda zal met zijn partner al gaande over de markt voorstellingen geven. De acts zijn ‘Twee broers’ en ‘Twee obers’.

Tijdens de marktdag zijn twee van de drie Noordelose kerken geopend. De Nederlands Hervormde Bonefatiuskerk kan worden bezichtigd. In de lunchpauze is er een samenzangprogramma. Het nieuwe gebouw van de Christelijk Gereformeerde Kerk aan de Nieuwendijk/ Noordzijde is ook open. De bezoekers daar kunnen genieten van een kopje koffie.

Normaliter parkeren de bezoekers van de jaarmarkt op twee weilanden aan weerszijden van de boezem aan de Botersloot en de Noordzijde. Van de weersomstandigheden op de dagen voorafgaande aan de markt zal het afhangen of de weilanden gebruikt kunnen worden. Bij ongunstige omstandigheden wordt geadviseerd aan de mensen die daartoe de mogelijkheid hebben om per fiets naar de markt te komen.

De markt wordt georganiseerd door de Verenigingsraad, waarvan ruim 35 verenigingen lid zijn. Verenigingen die op de markt vertegenwoordigd willen zijn, krijgen altijd een gratis kraam of standplaats. Voor elke verenigingskas is de opbrengst van de jaarmarkt een welkome aanvulling. De Verenigingsraad werd in 1972 opgericht onder aanvoering van het College van B & W. van de toenmalige gemeente Noordeloos. De raad heeft in de 35 jaar van zijn bestaan veel initiatieven genomen. De jaarlijkse vakantiekinderfeestweek, die deze keer is geïntegreerd in het Oranjefeest, bestaat al sinds 1973.

advertentie
advertentie