Mobiel hanghok aan Schapedrift

8 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Na nieuwe klachten van bewoners aan het Koetshuis, eind 2006, besloot de gemeenteraad zich opnieuw te verdiepen in het onderwerp ‘jeugdoverlast’. De commissieleden van Communicatie en Sturing gaven het college de opdracht om een oplossing voor dit terugkerende probleem te vinden. Via de SKEW werden gesprekken aangeknoopt met de jeugd bij het Koetshuis en de Ducdalf. Deze twee groepen ontwierpen hun eigen hanghok: een stalen open container. Ook wezen zij een grasveldje aan de Schapedrift aan. Op deze plek heeft enkele jaren geleden de dependance van de Driemaster gestaan. Op het voormalige schoolplein moet de eerste JOP komen, met de ingang richting de bankjes.

Komst ‘Griendhut’ einde zomer H’VELD-G’DAM - De jeugd van Hardinxveld-Giessendam krijgt aan het eind van de zomer haar eerste officiële hanghok. Als de buurtbewoners geen bezwaar maken staat de mobiele ‘Griendhut’ over zes weken aan de Schapedrift, recht tegenover het Westpark. Drie jaar geleden werd de komst van een jongerenontmoetingsplaats (JOP) bij de Ducdalf, na fel protest van buurtbewoners, afgeblazen door de gemeenteraad. Ook eerdere pogingen, als de container bij de Wielewaal, vonden om dezelfde reden geen doorgang.

Omdat het hok niet binnen het bestemmingsplan past, volgt er vrijstellingsprocedure. Als er geen bezwaren van bewoners komen, doet de Griendhut over zes tot acht weken zijn intrede in het dorp. Deze Griendhut wordt geleend van een regio-gemeente tot de conceptversie van de jongeren is uitgewerkt. Beleidsmedewerker Jan Matthijs Vaal: ,,We moeten eerst maar eens afwachten wat er tijdens de procedureperiode gebeurd. Wanneer dit soepel verloopt, zal in september het ontwerp van de jongeren worden uitgevoerd. Dit zijn twee open containers haaks op elkaar, die middels ogen op het dak verplaatst kan worden. Er lopen nog onderhandelingen met de Bouwschakel. Leerlingen van deze school willen waarschijnlijk het hok in elkaar zetten, maar dit kan op zijn vroegst in september. Eerst moet de gemeenteraad zich over de komst van een JOP uitspreken.”

Vaal vreest niet voor ‘afketsing’ in de politiek. ,,De raad heeft zelf om een oplossing gevraagd. Jongelui kan bij overlast voortaan doorverwijzen worden naar de JOP aan de Schapedrift.”

advertentie
advertentie