Polderfeest, een verjaardagsfeest met 2500 man

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Het Polderfeest is een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje. Zo’n 23 jaar geleden vierde een vriendenclub in Giessenburg meerdere verjaardagen op een avond. In plaats van de uitgenodigde 150 man, kwam er een dubbel aantal feestgangers op het partijtje af. ,,We hielden het feest midden in de polder. Het was zo’n succes, dat we dachten: aardig gek, dit doen we nog een keer!” Zo gezegd, zo gedaan. Het underground Polderfeest werd ieder jaar herhaald en bleef een gratis feest. De verjaardagen raakten naar de achtergrond, het werd een feest voor ‘alle mensen met een goed humeur’.

GIESSENBURG - De tijd van teilen vol met chips en een busje afgeladen met bier is voorbij. Het Polderfeest is na 23 jaar ervaring een stuk professioneler geworden. Afgelopen vrijdag kwam 2500 man op het gratis feest af. Met een beetje weemoed kijkt Herman Boer, één van de organisatoren, terug op de start van het feest in de Giessenburgse polder.

,,Vroeger maakte mijn moeder een pan met soep voor de gasten. Ja, soep met ballen uiteraard. Zinken wasteilen werden gevuld met chips en een busje werd afgeladen met bier,” haalt Herman Boer oude herinneringen op. ,,Vergeet de varken aan het spit niet,” vult Kees Korevaar, één van de organisatoren van het eerste uur, hem aan. Ook bij hem komen de beginjaren naar boven: ,,We haalden blokken ijs bij de palingboer, sloegen die in stukken en hielden daarmee het bier koud. Nu hebben we een koelwagen waarin vijfhonderd kratten passen.”

Tijdens de eerste Polderfeesten moesten de vrienden een deel van hun maandsalaris inleveren. ,,Maar ja, we werkten allemaal en hadden wel wat geld over voor een goed feessie,” merkt Boer op. ,,Op een gegeven moment speelden we quitte en een jaar later hadden we zelfs winst. Maar we willen er niet aan verdienen. Het geld dat overblijft, geven we weg. Zo hebben we een keer bejaarden op reis gestuurd en een geldbedrag gegeven aan het zwembad en stichting Syndion.” De organisatoren, zo’n dertig man, zijn ervan overtuigd dat het Polderfeest niet in een stad kan worden gehouden. ,,We hebben zelden opstootjes. Toevallig dit jaar meer dan in andere jaren, maar er heeft geen politie bij hoeven komen. Onze beveiliging heeft het kwade volk eruit gezet.” Ieder jaar wordt het Polderfeest op het parkeerterrein van zwembad De Doetse Kom gehouden. Boer: ,,Ook mensen van buiten Giessenburg zijn welkom. Als je maar gezellig bent.”

advertentie
advertentie