Jumpen op de Speel-In 2007

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Wie durft te beweren dat kinderen steeds luier worden, krijgt het tegendeel bewezen op de Speel-In 2007. Ruim zevenhonderd kinderen nemen iedere dag (hyper)actief deel aan dit Hardinxveldse kinderspektakel in sporthal de Wielewaal. Dansen, met name jumpen, is dit jaar erg populair. In het Megakids Theater wordt er heel wat afgesprongen. Wie over de mooiste jump-technieken beschikt, mag door naar de finale. Deze wordt vandaag tijdens de Playbackshow gehouden.

Denise (6) is dol op dansen, maar geeft de voorkeur aan elegante pasjes. In tegenstelling tot de snelle jumpstyle draait ze sierlijke prinsessenrondjes voor de camera van de Speel-In TV-hoek. Haar blonde haren wapperen vrolijk mee. Naast de dansjes worden er ook ‘gekke bekken’ opgenomen in de TV-hoek. Deze beelden gaan gepaard met verwrongen gezichten, uitgestoken tongen en een hoop gegiechel. ,,Het kan nog véééél gekker,” beweert een meisje die acuut een varkensneus en spleetoogjes opzet.

Buiten is het tijd voor het serieuzere werk. Groepen jongens bouwen fanatiek aan hun eigen ‘villa’. Mark (9) geeft een rondleiding door zijn drie verdiepingen hoge hut: ,,Er passen vier personen op de bovenste etage. Je kunt er met een trappetje naar toe.” De villa ziet er stevig uit. Om dit te bewijzen wiebelt Martijn (8), één van de timmerlieden, op een bankje. ,,Zie je wel, hartstikke stevig.” De glijbaan, bekennen de heren grijnzend, is inmiddels verdwenen. Daar zijn ze doorheen gezakt.

u Films en foto’s zijn te zien op de website: www.speelin.nl

advertentie
advertentie