Overmacht Stedoco erg groot

5 september 2007 om 00:00 Nieuws

.

Hardinxveld moet antwoord schuldig blijven H’VELD-G’DAM - Hardinxveld heeft afgelopen zaterdag in de openingswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen niet voor een verrassing kunnen zorgen. In de thuiswedstrijd tegen het ambitieuze Stedoco leed de ploeg van trainer Jan Kroos een kansloze 0-4 nederlaag. De gasten, die met van buiten aangetrokken spelers hogerop willen komen, slaagden in deze eerste krachtmeting van de competitie en toonden zich al de torenhoge titelfavoriet in de derde klasse

Dat Hardinxveld in de eerste competitiewedstrijd voor een heel zware opgave stond werd al snel duidelijk aan de Sluisweg. De boomlange en fysiek sterke spitsen van de gasten Stefan Walhain en Maurice Schopenhouer werden bewaakt door Robert Bezemer en John den Dikken. Na een half uur viel de eerste treffer toen de bal werd doorgespeeld op Walhain die achter de verdediging opdook en 0-1 aantekende. In een laag wedstrijdtempo kreeg Hardinxveld wel wat balbezit maar meer dan afstandschoten van Jordi Schut en Wouter Romeijn leverde dit niet op. Op slag van rust kreeg Hardinxveld een volgende tik toen dezelfde Walhain een duel van John den Dikken won en onberispelijk 0-2 binnen schoot.

In de eerste fase na de pauze nam Hardinxveld wat meer initiatief maar de combinaties liepen vast of het ontbrak aan de eindpass waardoor de ploeg niet terug kon komen. Na een uitval langs de zijlijn volgde een voorzet op maat voor Maurice Schopenhouer die er met een droge knal 0-3 van maakte. In de slotfase bracht Christian Vissers na een fraaie individuele actie met een schot in de kruising de score op 0-4.

Opstelling: Marco v.d. Linden, Peter Jan Zwakhals, Robert Bezemer, Michel Roza, John den Dikken, Eelke Kraaijeveld (D. Beukers), Johan Kazen (D. Vogel), Wouter Romeijn, Richard Zwakhals, Stefan Kant, Jordi Schut.

advertentie
advertentie