HKC blijkt mentaal ijzersterk

19 september 2007 om 00:00 Nieuws

De voorbereiding van HKC op het duel met GKV werd donderdagavond flink in de war geschopt. De selectie kreeg die avond te horen dat Michel Koppelaar, coach van het tweede team, de taken van Leon Kwakernaat over zou nemen. Kort daarop bleek basisspeler Arno den Breejen niet fit genoeg om te spelen. Zaterdagmiddag kwam daar het bericht bovenop dat Koppelaar niet langs de lijn kon staan tegen GKV. Hij werd weggeroepen omdat zijn vrouw ging bevallen. Uiteindelijk startte HKC de wedstrijd daarom onder begeleiding van het coachende gelegenheidsduo Mathijs de Boon en Erik Kraaijeveld.

Korfballers overwinnen tegenslagen BOVEN-H’VELD - HKC blijkt mentaal ijzersterk. De Hardinxveldse korfballers hebben een hectische en turbulente week afgesloten met een prima prestatie tegen GKV. Zonder hoofdcoach Leon Kwakernaat - hij heeft zijn functie neergelegd vanwege een te hoge bloeddruk - werden de Gorcumers met een 18-11 nederlaag naar huis gestuurd. De hoofdmacht heeft al een opvolger gevonden voor Kwakernaat. Harry Kelderman, voormalig oefenmeester van Kinderdijk en Oranje Wit, maakt het seizoen af in Boven-Hardinxveld.

De wedstrijd zelf startte onder ideale omstandigheden: een heerlijk najaarszonnetje, een grote publieke belangstelling, een nieuw elektronisch scorebord en twee tot in de tenen gemotiveerde ploegen. HKC opende sterk en Menno Bakker opende al na twintig seconden scoorde. De toon voor de wedstrijd was gezet. GKV counterde direct met twee schoten en vervolgens rondde Arjan de Haas bekwaam een doorloopbal af, waarmee hij de stand na vier minuten op 2-2 bracht. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd. Bij een 3-4 tussenstand miste GKV een strafworp waarmee de Gorcumers een gaatje hadden kunnen slaan. HKC maakte hier goed gebruik van en voerde de druk op. Het eerste aanvalsvak bracht de stand op 6-4 door schoten van Menno Bakker en Arnold Tromp. GKV-aanvoerder Willem Roest beperkte de schade door vlak voor rust een doorloopbal af te ronden. Een 6-5 ruststand was het gevolg. HKC was geslaagd in de opzet. Met een tomeloze inzet was het gelukt om er een echte wedstrijd van te maken; de dames schermden de korfzone af, waardoor de heren van GKV niet het tempo konden maken.

In tegenstelling tot vorige week kwam HKC messcherp uit de rust. Door twee damesdoelpunten van Francis Kraaijeveld en Esther Moen leek HKC een tik uit de delen. GKV weigerde zich echter gewonnen te geven, gaf gas en verkleinde het gat naar 8-7. Een rake vrije bal van Arjan de Haas gaf HKC weer wat lucht. De thuisploeg zette door en bleek niet af te stoppen: De sterk spelende Menno Bakker en Arnold Tromp schoten van afstand raak en een 11-7 voorsprong stond op het scorebord. Doelpunten van de GKV-heren brachten de spanning nog een keer terug doordat de Gorcumers met nog twintig minuten te spelen de stand op 12-10 schoten. Het coachend duo de Boon en Kraaijeveld nam op het juiste moment een time-out en bracht John den Dunnen in het veld om meer power te brengen. HKC rechtte de ruggen en de ontketende Stephan de Boon schoot binnen drie minuten twee keer van afstand raak. GKV was geknakt en werd naar een kansloze 18-11 nederlaag gespeeld.