Leepheid geeft de doorslag

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

HKC kende de roerigste voorbereiding van de twee ploegen. De nieuwe oefenmeester Harry Kelderman had slechts een week de tijd om zijn ploeg klaar te stomen voor de derby. De Mostertbrigade uit Beneden-Hardinxveld was vooraf de torenhoge favoriet, gesterkt door een gemakkelijke zege op HKC in de voorbereiding.

Vriendenschaar komt zwakke fase te boven H’VELD-G’DAM - Vriendenschaar mag zich voor een half jaar de beste ploeg van Hardinxveld noemen; HKC heeft laten zien dat lijfsbehoud in de overgangsklasse geen probleem hoeft te worden. Dat waren de belangrijkste uitkomsten van twee helften korfbal in Hardinxveld-Giessendam. De derby eindigde in een 15-13 overwinning voor de Mostertploeg.

Trainer Erik van Brenk van Vriendenschaar verraste andermaal door wederom niet zijn sterkste basisacht het veld in te sturen. Aanvoerder Mees van der Waal van Dijk speelde mee bij het tweede, Corné Kraaijeveld was zijn vervanger en mocht zijn debuut in de basis maken. HKC begon feller aan de wedstrijd en troefde met hard werken de Vriendenschaarders op alle fronten af. De Rabobankploeg van Harry Kelderman liep uit naar een 1-4 voorsprong en Vriendenschaar leek klaar voor de slachtbank. Tekenend voor het optreden van de Mostertbrigade in deze fase was dat dit tweede doelpunt pas in de 22ste minuut aangetekend werd. Geheel tegen de verhoudingen in schoten Krista Kop en Johan de Rover Vriendenschaar twee minuten voor rust toch langszij: 6-6. Vriendenschaar kwam als herboren uit de kleedkamer. In een kwartier tijd liepen de groenhemden uit naar een 11-7 voorsprong. HKC toonde echter veerkracht en wist via doelpunten van Astrid Fijnekam en Esther Moens terug te komen. Vriendenschaar liet vervolgens het surplus aan ervaring en leepheid zien. Na een verzilverde strafworp van Marleen Brouwer kwam Vriendenschaar niet meer in de problemen. HKC zag een dappere poging in rook opgaan.