Stationscamera spot zakenroller

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

Nog drie jaar zijn de ‘ogen’ gericht op de oude spoorlijn, maar vanaf 2010 waken de camera’s over de gloednieuwe Merwede-Lingelijn. De huidige spoorlijn zal een ware metamorfose ondergaan. Boven-Hardinxveld raakt, door realisatie van een nieuwe halte aan het einde van de Parallelweg, uit haar isolement en ook de bewoners van De Blauwe Zoom krijgen een eigen halte.

Wakend oog langs Merwede-Lingelijn REGIO - In het stadhuis van Gorinchem werd vorige week donderdag een zakkenroller aangehouden. De man had burgemeesters en andere genodigden bestolen. Gelukkig was het een en ander vastgelegd op een veiligheidscamera en kon de man snel worden aangehouden door de politie. Dit spannende gebeuren was echter in scène gezet en maakte onderdeel uit van de openingshandeling rond ‘Veiligheid in Beweging’. ‘Veiligheid in Beweging’ staat voor het cameratoezicht in en op de stations van Dordrecht tot Geldermalsen.

Het eerste ontwerp van de metamorfose was te prijzig. Tijdens de commissievergadering Communicatie en Sturing in Hardinxveld-Giessendam, twee weken geleden, werden de nieuwe schetsen van projectbureau Merwede-Lingelijn gepresenteerd. Zij vormen toch een aantrekkelijk alternatief voor de twee nieuw te bouwen haltes. Door krachtenbundeling van provincie, ProRail, Arriva en de gemeente is een sober maar mooi project neergezet. Belangrijke aandachtspunten zijn: goede aansluitingen, cameratoezicht, verlichting rondom haltes, en stewards/beveiligers op de trein. Verder komt er gelijkvloerse instap, gratis fietsvervoer en koffie aan boord. Volop service voor de reiziger dus. Wethouder Boerman: „Arriva zal de eerste twaalf jaar voor het vervoer zorgen. Men is zeer ambitieus. De vervoerder denkt op korte termijn het aantal reizigers te verdubbelen. Het aantal treinbewegingen gaat flink omhoog. Doordat de treinen stiller zijn blijft per saldo het geluidsniveau gelijk.” De plannen rondom de Merwede-Lingelijn werden ook nog eens gepresenteerd op dinsdagavond 18 september. Een dertigtal belangstellenden liet zich informeren. Voordat het definitief ontwerp een feit is kunnen burgers, op korte termijn, suggesties aandragen bij de gemeente.

advertentie
advertentie