Hardinxveld baalt na deling

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

Volgens de thuisploeg was haar kort daarvoor juist een strafschop ontnomen. In de zevende minuut van de blessuretijd brak Edward Verhoogh door de verdediging van DEVO en ging hij alleen op de keeper af. Hij werd vervolgens ondersteboven gelopen door een verdediger, maar de arbiter wuifde de vermeende overtreding weg. Twee minuten later ging de bal aan de andere kant wel op de stip, na een - in Hardinxveldse ogen - dubieuze overtreding.

Late gelijkmaker zorgt voor onvrede H’VELD-G’DAM - Ontevreden gezichten bij de zondagtak van Hardinxveld. In de negende minuut van de blessuretijd ging een voorsprong verloren tegen DEVO uit Bosschenhoofd. Dat de gelijkmaker vanaf de strafschopstip werd binnengeschoten, maakte het Hardinxveldse humeur er niet beter op.

Overigens was het niveau van de wedstrijd niet bepaald hoog te noemen. In de eerste helft had Hardinxveld een veldoverwicht, maar kon zij dit niet bekronen met een goal. Kort voor rust viel de treffer aan de andere kant. DEVO nam een vrije trap aan de linkerkant van het veld en deze werd bij de tweede paal binnengekopt.

Na de rust zette Hardinxveld de tegenstander meteen onder druk. In de 75ste minuut resulteerde dit in de 1-1. Na een inworp aan de rechterkant van Marco Timmer op Ron van Loon draaide laatstgenoemde goed weg bij zijn tegenstander en schoot de bal in de verre hoek. Nog geen vijf minuten later kreeg invaller Edward Verhoogh de bal aan de rechterkant van het zestienmetergebied. Hij behield goed het overzicht en legde de bal breed op de inlopende Marco Timmer die de 2-1 zo kon aantekenen. Hardinxveld leek de zege in de tas te hebben, tot het gewraakte moment in blessuretijd.

Volgende week mag de Cordstrapbrigade naar DMC in Dordrecht.