Dames 1 OKK’70 begint seizoen met gelijkspel

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Voor de volleybaldames 1 van OKK’70 stond afgelopen week de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander was Volley Meerkerk, nog een beruchte tegenstander uit het vorige seizoen. Het gedeeltelijk vernieuwde OKK was echter vastberaden Meerkerk goede tegenstand te bieden.

Het spel bij OKK begint wat slordig. Ook Meerkerk lijkt nog niet helemaal gewend te zijn aan het feit dat het volleybalseizoen weer is begonnen, want ook zij maken veel fouten. Tot 16-16 gaat de stand dan ook gelijk op. Vanaf dat moment komt Meerkerk wat beter in het spel en gaat OKK achter de feiten aanlopen. De set eindigt in een 25-21 overwinning voor Meerkerk.

In de tweede set komt OKK er beter in. Het spel wordt overtuigender en buitenaanvallers Annemarie Westra en Carin de Kuiper slaan de bal regelmatig voor en op de voeten van de tegenstander. OKK weet door te zetten tot het eind en wint de set met 25-20.

Prikballetjes Meerkerk

Dan de derde set…. Tja. Meerkerk speelt erg tactisch, vooral aan het net. Hun prikballetjes vallen overal binnen de 3 meter en de reactie van OKK is vaak te laat. De prikballetjes van OKK worden echter vrolijk van de grond gehouden door de verdediging van Meerkerk. Meerkerk schreeuwt de sporthal plat en OKK komt er eenvoudigweg niet aan te pas. Uiteindelijk wint Meerkerk relatief gemakkelijk met 25-15.

Vechtlust

OKK is erop gebrand de 4e set te winnen, om zodoende de eerste wedstrijd van het seizoen niet met een nederlaag te beginnen. De opdracht van de coach is simpel, de enige manier om de laatste set te winnen is met 200 procent inzet en vechtlust om de tactische spelende meerkerkers te kunnen verslaan! Het advies is niet aan dovemansoren gericht en met een service-beurt van Carola Hartog bouwt OKK een voorsprong op. Japke Hartogsveld doet er met haar service nog een schepje bovenop en zo loopt OKK uiteindelijk uit tot 23-16. Maar dan… vermoeidheid, nervositeit, wat de reden ook is, OKK laat Meerkerk met een goede service terugkomen tot 23-22. Op deze stand krijgt OKK een setpunt, gevolgd door een punt van Meerkerk: 24-23. Gelukkig verlost Carin de Kuiper dan haar team met een goede aanval en wordt de eindstand van de wedstrijd zodoende bepaald: 2-2.