Politie roept slachtoffers op

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – In een lopend rechercheonderzoek naar een aantal berovingen is de politie op zoek naar twee personen die in de afgelopen maand juli slachtoffer zijn geweest van een poging tot beroving midden in de nacht in een parkje in Hardinxveld-Giessendam.

Het gaat om een jongen en een meisje van ongeveer 17 jaar. Zij zaten rond 02.00 uur ’s nachts op een bankje in een park toen zij onaangenaam werden verrast door een groepje jongeren. De twee werden door het groepje met een (nep)wapen bedreigd. De jongen moest wat losgeld afgeven en bij het meisje werd geprobeerd haar tasje af te pakken. Zij zette het op een gillen waarop de jongeren weggingen.

De politie doet een dringende oproep aan de betreffende jongen en het meisje om zich bij de politie te melden en aangifte te doen. Hun aangiften zijn van groot belang bij de vervolging van de verdachten. De twee tieners worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief). Ze kunnen dan vragen naar de recherche in Gorinchem. Getuigen worden ook verzocht zich te melden.

advertentie
advertentie