Vriendenschaar overwint omstandigheden

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Trainer Erik van Brenk was er als oud-trainer van De Meeuwen voor de wedstrijd niet gerust op en had zijn ploeg goed voorbereid. Vriendenschaar startte heel geconcentreerd en had al snel de moeilijke weersomstandigheden onder controle. Sterk verdedigen zorgde voor rust in het team, dat vervolgens door lang en goed combinatiespel aanvallend voor veel dreiging zorgde. Na een gemiste strafworp door Marleen Brouwer zorgde twee rake schoten binnen een minuut van eerst Jesse van Keeken en daarna zijn partner Marleen Brouwer voor de verdiende 0-2 voorsprong. Ondanks de weinige kansen die De Meeuwen kreeg, wist ze die toch te benutten en in de eerste helft bij te blijven. Tot 3-5 bleef de Mostert-formatie de voorsprong houden en het leek een kwestie van tijd voordat die werd uitgebouwd. Verrassend vielen er echter binnen enkele minuten drie schoten van de thuisploeg door de mand en keek Vriendenschaar na een half uur onverwachts tegen een 6-5 achterstand aan. Dat duurde maar heel kort. Bert Verspuij schoot zijn ploeg er weer naast en aanvoerder Mees v.d. Waal van Dijk zorgde enkele minuten later voor de 6-7 ruststand.

H’VELD-G’DAM - Vriendenschaar is op dreef. De Hardinxveldse korfballers wisten in een nat Putten de derde achtereenvolgende overwinning te boeken: 10-14.

Vriendenschaar, met de verdienstelijk debuterende jeugdige Carola den Dunnen in de ploeg, kwam ook in de tweede helft goed uit de kleedkamer. Binnen tien minuten was de voorsprong uitgebouwd naar 6-10. In de 21ste minuut maakte Janneke Ruitenbeek er na een goed uitgespeelde aanval 7-12 van en was de wedstrijd beslist. Uiteindelijk werd het door de weer oppermachtige rebounder Johan de Rover 10-14 en kon de bloemenploeg terugkijken op een uitstekende wedstrijd, waardoor het in het spoor bleef van koploper TOP. Zaterdag staat de regioderby tegen GKV op het programma De wedstrijd in Gorinchem begint om 15.30 uur.