Gemeente pleit bij ProRail om behoud tuintjes

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – Het ziet er naar uit dat de bewoners aan de Stationsstraat - aan de zijde van de spoorlijn - hun tuinen over de sloot niet hoeven te ontruimen. Evenals de huurders van de volkstuinen langs het spoor kregen de bewoners van de Stationsstraat en de Schapendrift afgelopen zomer een brief van ProRail met de mededeling dat zij hun tuinen vóór 16 oktober moeten ontruimen. Dit in verband met de veiligheid op en rond het spoor.

Op aandringen van de bewoners aan de Stationsstraat en Schapedrift heeft wethouder Cor de Jong een gesprek gevoerd met ProRail. Volgens De Jong heeft ProRail bereidheid getoond om de bewoners van de Stationsstraat tegemoet te komen. Eis is dat de bewoners de kosten moeten dragen van de plaatsing van een hek. ProRail maakt een duidelijk onderscheid tussen de Stationsstraat en de Schapendrift. Aan de Stationsstraat is de sloot en zijn de stukjes grond over de sloot al in eigendom van de bewoners. Dat is niet het geval aan de Schapendrift. De wethouder wil zich toch sterk maken voor alle bewoners en in ieder geval bepleiten bij Pro Rail dat de sloop van de eventuele bouwsels op de stukjes tuin over de sloot, zal worden uitgesteld. De Jong: ,,Eigenlijk is dit een zaak tussen particulieren en ProRail, maar we vinden dit een unieke zaak waarvoor we ons sterk willen maken. Het is namelijk zo dat die stukjes grond alleen via particuliere woningen bereikt kunnen worden, dus de veiligheid komt hier niet in het geding.”

Het gemeentelijke streven is om alle tuinen vanaf de Stationsstraat tot aan de plaats waar vroeger de Driemaster aan de Schapendrift heeft gestaan te behouden. Voor de volkstuinders blijft de situatie ongewijzigd. Zij hebben hun tuinen zogezegd over het spoor en moeten deze op 16 oktober ontruimen.

advertentie
advertentie