Winst gedreven Hardinxveld

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Op het gladde veld aan de Sluisweg probeerden beide ploegen met verzorgd veldspel de aanval te zoeken. De verdedigingen aan weerskanten kwamen sporadisch in de problemen. Als eerste schoof W.N.C. een bal voorlangs het doel waarna Leon Kazen aan de andere kant vrij opdook maar op de doelman stuitte. Na een fraaie passeerbeweging van de tegenstander bracht Hardinxveld-doelman Marco van der Linden met de voet redding op een inzet.

Ploeg klimt naar brede middenmoot H’VELD-G’DAM - Hardinxveld heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan door de thuiswedstrijd tegen W.N.C. in winst om te zetten. Lange tijd bleef de wedstrijd tussen de twee goed voetballende ploegen in evenwicht. Nadat de bezoekers op voorsprong waren gekomen kwam het team van trainer Jan Kroos snel langszij. Het duel leek opnieuw in balans maar voor de durf om meer naar voren te spelen kreeg Hardinxveld met een tweede treffer de optimale beloning.

Met Stefan Kant die wel langs de doelman snelde maar in een te moeilijke hoek terecht kwam, bleef het duel in de eerste helft doelpuntloos. Het doelpunt om de wedstrijd open te breken viel al snel in de tweede helft. Een hoge voorzet van W.N.C. glipte door de handen van doelman Marco van der Linden waardoor Lloyd Hobo de bal op een presenteerblaadje kreeg om de 0-1 binnen te schuiven. De Hardinxveld-doelman voorkwam verdere schade door een volgende kopbal aan de grond wel klem te pakken. Om in de competitie niet verder achterop te raken moest Hardinxveld komen en dat leverde direct resultaat op. Richard Zwakhals plaatste de bal achter de laatste linie van W.N.C. waarna Leon Kazen alleen voor de doelman de gelijkmaker klem in de hoek prikte. Na de 1-1 leek ook Eelke Kraaijeveld alleen op weg naar het doel maar die werd op de rand van de zestien meter genadeloos in de mangel genomen. De twee aan elkaar gewaagde teams leken na dat moment op een gelijkspel af te stevenen. Toch was het Hardinxveld dat meer in balbezit was en alsnog aan het langste eind trok. Een lob van Richard Zwakhals over de doelman ketste via de lat terug en werd een prooi voor Stefan Kant die van dichtbij de 2-1 over de doellijn werkte. W.N.C. dat nog aanzette voor een offensief wist ook in de spannende slotfase tegen de hechte Hardinxveld-defensie geen opening meer te vinden. Daarmee stelde Hardinxveld een knappe 2-1 overwinning veilig en klom met zeven punten uit vijf wedstrijden op naar de brede middenmoot van de competitie.

Komende zaterdag gaat Hardinxveld op bezoek bij de verrassende nummer twee van de ranglijst V.V.A.C. Deze derby in Ottoland begint om 15.00 uur.

Opstelling: Marco v.d. Linden, John den Dikken, Björn v.d. Bosch, Robert Bezemer, Marcel van Kampen, Eelke Kraaijeveld, Michel Roza, Johan Kazen (77’Jordi Schut), Richard Zwakhals, Stefan Kant, Leon Kazen.

advertentie
advertentie