Kledingtransport Roemenië

3 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Commissie Oost-Europa uit Hardinxveld-Giessendam, voorheen Stichting Contact Oost-Europa, houdt begin oktober traditiegetrouw een grote kledinginzameling. Het transport reist naar een aantal dorpen, gelegen in het Transylvaanse gedeelte van Roemenië. De Commissie Oost-Europa vertelt de noodzaak van de kledinginzameling: ,,Ondanks de toetreding tot de Europese Unie geldt Roemenie nog steeds als één van de armste landen in Europa. Met name op het platteland zijn de omstandigheden soms erbarmelijk. De laatste jaren zijn de zomers in dit land droog en uitzonderlijk warm. Daarentegen zijn de winters zeer streng waarbij vorig jaar temperaturen van - 25 tot -28 graden gemeten zijn. Door de regelmatige contacten met de bewoners aldaar, blijkt telkens weer hun strikte behoefte aan materiële ondersteuning. Met name kleding en dekens zijn meer dan welkom in de dorpen die bezocht gaan worden.”

De ingezamelde kleding wordt, net als voorgaande jaren, door vele vrijwilligers gesorteerd en ingepakt. Eind oktober worden de kleding en dekens met een vrachtauto naar Roemenië vervoerd en door leden van de commissie persoonlijk in de dorpen afgeleverd.

Om aan het aantal kubieke meters te kunnen voldoen is er weer veel kleding nodig. De commissie vraagt dan ook uw medewerking om weer eens uw kledingkasten door te spitten op de aanwezigheidheid van kleding die in goede staat verkeert, maar overbodig is geworden.

De navolgende plaatselijke kerken stellen hun deuren open om de aangeboden zakken kleding en dekens in ontvangst te nemen: Kerkgebouw Ned. Hervormde Gemeente (Peulenstraat jeugdzaal aan de Kerkweg), Kerkgebouw Ned. Hervormde Gemeente (Nieuweweg), Gereformeerde Kerk (Stationsstraat), Vrijgemaakte Gereformeerde Kerk (Buitendams), Kerkgebouw Hervormde Gemeente (Boven-Hardinxveld), Gereformeerde Ker (Boven-Hardinxveld), Kerkgebouw Hervormde Gemeente (Giessen-Oudekerk).

De kleding kunt u daar aanbieden op: vrijdag 5 oktober van 19.00-20.30 uur, zaterdag 6 oktober van 10.00-12.00 uur.

Mocht u belangstelling hebben om mee te helpen met het sorteren en inpakken van de kleding, dan kunt u contact opnemen met Ada Klein: 0184 612141 of adaklein@hotmail.com.

advertentie
advertentie