Wederom verlies River Trotters

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Het eerste damesteam van River Trotters trad aan met meer fitte speelsters, waaronder een oude bekende: Karin Groeneveld. De overige basisspeelsters waren Lena Papilaja, Lenneke Bouwmeester, Manon Kortlever en Juta Verhagen. Echter, binnen twee minuten moest de Rabobank-formatie een nieuwe geblesseerde aan de lijst toevoegen, te weten Manon Kortlever, die uitviel met een knieblessure. Vanaf de tip-off lag het tempo erg hoog. Vooral MSV begon fanatiek, pakte al gauw de leiding, kon steeds verder uitlopen en eindigde dit kwart met 12-23. In het tweede kwart was het duidelijk dat de Rabobank-dames de scheidsrechters niet aan hun zijde hadden. Er werden veel fouten tegen gefloten waarvan MSV dankbaar gebruik maakte. Door deze vroege foutenlast en achterstand werd er overgeschakeld naar een zone-verdediging, maar ook dit bleek niet de oplossing: 25-43. Direct na de rust bleef het rommelig in de aanval en verdediging. Pas halverwege het derde kwart begon het beter te lopen en werd er fanatieker verdedigd. Ook het aanvalsspel verliep soepeler. Met 11 punten van de goed spelende Juta Verhagen eindigde dit kwart in 44-66. In het vierde kwart werd deze stijgende lijn voortgezet, maar met wat dubieuze beslissingen van de scheidsrechters moesten er in de 6de en 7e minuut maar liefst drie speelsters met 5 fouten naar de kant. Desalniettemin werd dit kwart winnend afgesloten met 19-16.

Blessureleed blijft dames achtervolgen H’VELD-G’DAM - Het zit de basketbalsters van River Trotters en hun nieuwe trainer/coach Omar Jarmohamed niet mee. De Rabobankformatie leek over het ergste blessureleed heen te zijn en hoopte het verlies van vorige week recht te kunnen zetten, maar ook dit weekend moest een speelster uitvallen door een knieblessure en ook deze keer zat winst er niet in: 63-82.