Rabobank bundelt agrarische know-how

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

De Nederlandse food & agrimarkt is aan veel veranderingsprocessen onderhevig. Door de bundeling van ‘de agrarische know-how’ kunnen de banken hun klanten beter van dienst zijn. ,,De bedrijven worden steeds groter en de agrariërs komen daardoor met complexere vragen naar ons toe,” zegt Ad Riebergen, directeur van de Rabobank Sliedrecht-Graafstroom.

HOORNAAR - Drie lokale Rabobanken hebben zaterdag hun agrarisch samenwerkingsverband bezegeld. De directeuren van de banken Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht-Graafstroom en Alblasserwaard Noord en Oost hebben op de Fokveedag Boerenlandfeest in Hoornaar hiervoor een convenant ondertekend. De agrariërs kunnen voortaan met al hun vragen bij het Agrarisch Team Alblasserwaard terecht.

Zeskoppig agrarisch team

Door toenemende schaalvergroting worden de bedrijven, zoals al gezegd, steeds groter en het aantal is de laatste jaren drastisch gedaald en hierdoor zijn er per bank minder specialisten aanwezig wat de kwetsbaarheid in de bemensing heeft vergroot. Door de agrarische samenwerking van de drie banken wordt ‘deze kwetsbaarheid’ verkleind en de kennis verhoogd.

De cliënten blijven gewoon klant en lid bij hun eigen bank en worden centraal door het agrarisch team bediend. ,,We bieden een totaalpakket aan dienstverlening,” stelt Hans van Putten, directeur van de Rabobank Hardinxveld-Giessendam. ,,We verstrekken niet alleen krediet, maar adviseren ook bij bedijfsovernames. Dus of een agrariër nu wil starten of stoppen met een bedrijf, hij kan altijd bij ons terecht.” Het zeskoppige agrarische team krijgt met name vragen over investeringen en bedrijfsovernames voorgelegd. De gesprekken vinden praktisch altijd op het bedrijf zelf plaats.

‘Uw bedrijf, uw succes’

Voordat dit initiatief tot stand kwam, is er uitvoerig onderzoek gedaan naar de behoefte en het bestaansrecht van een dergelijk agrarisch team. Henk Bezemer, directeur van de Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost, meldt dat de agrariërs enthousiast reageren. ,,De agrariërs zijn een specifieke doelgroep en die willen wij optimaal van dienst zijn.” In de regio worden ruim 600 agrarische ondernemingen bediend door het agrarisch team en we zien tegelijkertijd ons marktaandeel onveranderd hoog blijven. Daarom zien de banken het ook als hun plicht om alles in het werk te zetten om de agrariërs bij hun bedrijfsvoering te ondersteunen. Het Agrarisch Team Alblasserwaard vertolkt een duidelijke missie: ‘uw bedrijf, uw succes!’

u Het telefoonnummer van het Agrarisch Team Alblasserwaard is: 0184-667713.

advertentie
advertentie