Dames OKK’70 gaan ten onder tegen AVVA

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

AMEIDE - In de eerste thuiswedstrijd van het eerste dames team van OKK’70 troffen de volleybalsters een bekende tegenstander: AVVA. Enkele weken geleden eindigde een spannende oefenwedstrijd tegen dit team in een gelijkspel. Die uitslag kon niet geëvenaard worden. De thuisploeg pakte alleen de eerste set.

De dames begonnen zeer fel aan de wedstrijd. Het spel liep prima en er waren spannende rally’s te zien. Ook AVVA liet van zich horen en lange tijd ging de strijd gelijk op. Halverwege de set wist de thuisploeg dan toch een voorsprong van enkele punten op te bouwen. Het spel bleef er goed uitzien, de pass kwam prima aan en alle aanvalsters wisten hun punten te scoren, wat resulteerde in setwinst: 25-20.

Vol goede moed begon OKK’70 aan de tweede set, die echter totaal anders uitpakte. De dames keken al heel snel tegen een achterstand van 7 punten aan. De felheid was eruit en de achterstand kon niet meer ingelopen worden. Ook in de derde set kwam het team er totaal niet aan te pas. Zelfs een aantal wissels konden geen verbetering brengen. De troostloze uitslag van 25-9 zegt genoeg. Maar vastberaden er toch een gelijkspel uit te halen gingen de dames in vierde set hoopvol van start. Ze wisten goed mee te komen en zelfs een voorsprong uit te bouwen. Aan het einde van de set sloop echter de slordigheid er weer in en lukte het niet meer het spel te verzorgen. Alles werd gegeven, maar het bleek niet genoeg. AVVA maakte de achterstand goed en trok de set naar zich toe.

Wedstrijd heren OKK’70 gestaakt wegens te veel zon

BLESKENSGRAAF - Zaterdag stond het eerste herenteam van OKK’70 in de nieuwe ‘thuiszaal’ De Spil in Bleskensgraaf tegenover RVC/Libanon, de kampioen van de promotieklasse van vorig jaar. Hinderlijke zonnestralen maakten echter een vroegtijdig einde aan de spannende pot waarin OKK goed op dreef was.

Vanaf het eerste punt was OKK’70 scherp in alle duels en had de ploeg duidelijk het initiatief. Met goed en gedreven volleybal werd de eerste set binnengesleept door een ace van Martijn de Rover. Het tweede bedrijf starte de Esveco-formatie wederom voortvarend. Dankzij een goede service serie van Jan van Wijngaarden werd een gat van 5 punten geslagen. Dit werd vast gehouden tot 16-11, waarna RVC met een goede service beurt de aansluiting maakte. Tot 23-23 bleef het gelijk opgaan, maar door wat knullige foutjes werd de set weggegeven.

In de derde set was het initiatief wederom aan OKK-zijde. Bij een stand van 13-10 staakte de arbiter echter de wedstrijd. Door het trappenhuis aan de zuidzijde van het stadion traden er zonnestralen de zaal in, die door de scheidsrechter als hinderlijk werden ervaren. De Hardinxveldse formatie protesteerde, maar tevergeefs en is nu genoodzaakt de wedstrijd op een trainingsavond te moeten afmaken vanaf de eindstand in de derde set.