HKC doet thuis goede zaken

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

HKC leek niet veel te hebben geleerd van de slordige openingsfase van vorige week. Albatros zorgde voor de eerste vier doelpunten. De Hardinxvelders speelden slordig; er werden veel onnodige plaatsfouten gemaakt en verdedigend te veel ruimte weggegeven. Een time-out en het eerste doelpunt uit handen van Arnold Tromp brachten wat meer rust. Albatros bleef echter goed spelen wat een 6-2 tussenstand opleverde. HKC kwam ook meer in haar eigen spel en door een dubbelscore van Arnold Tromp en een afstandschot van Astrid Andriessen werd de aansluiting gevonden. Beide ploegen scoorden nog eenmaal tot de rust: 6-7.

Gelijkopgaande strijd nipt in voordeel beslist H’VELD-G’DAM - HKC heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Directe concurrent Albatros werd zaterdag met 13-12 aan de kant geschoven.

Na de thee begon HKC wel scherp en door een afstandschot van Arnold Tromp stonden de ploegen weer gelijk. Toch was het wederom Albatros dat een voorsprong pakte (7-9), maar Menno Bakker egaliseerde binnen twee minuten. Albatros probeerde door achter te verdedigen het tweede aanvalsvak te ontregelen, maar Arno den Breejen strafte dit vakkundig af en zo was de eerste voorsprong een feit. Albatros kwam al snel op gelijke hoogte, maar Menno Bakker revancheerde zich en bracht met een eenhandige doorloopbal de stand op 11-10. Weer had Albatros een antwoord (11-11) en daarna was het Arjan de Haas die uit een vrije bal het HKC-publiek weer op de banken kreeg. Deze vreugde was van korte duur want Albatros scoorde direct tegen. Wederom was het Menno Bakker die HKC op voorsprong schoot. De thuisploeg timmerde de verdediging dicht en speelde lange, maar toch gevaarlijke aanvallen. Door enkele snelle steals kon Albatros geen goede aanvallen meer opbouwen en kwam de overwinning niet meer in gevaar.