Herdenkingstour voor Alexander aan de Wiel druk bezocht

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een colonne van ruim 120 scooters reeds vrijdagavond op lage snelheid door Hardinxveld-Giessendam. Onder politiebegeleiding werd een herdenkingstour gehouden voor de vorige week overleden Alexander aan de Wiel (16). Het initiatief van de tour kwam van de scooterclub XSF Hardinxveld, waar Alexander lid van was. XSF had haar ruim 300 leden opgeroepen om mee te doen aan de scootermeeting op vrijdagavond. Rond 20.00 uur verzamelden de jongeren zich op de carpoolplaats bij afrit 25 in Hardinxveld-Giessendam. Drie kwartier later vertrok de lange stoet - velen hadden iemand achterop - naar de plek van het ongeluk. Hier legden zij bloemen neer en hielden een korte stilte.

Op de terugweg reed de scootercolonne langs het ouderlijk huis van Alexander. Vanuit daar werd teruggekeerd naar de carpoolplaats. Tijdens de tour en op de stopplaatsen zijn foto’s gemaakt en is gefilmd. Dit zal samen met de steunbetuigingen aan de ouders en zus (die de jongeren op www.xsf-hardinxveld.nl hebben achtergelaten) op dvd worden gezet en overhandigd.

De 16-jarige Alexander aan de Wiel is donderdagavond 4 oktober rond 19.30 uur met zijn scooter frontaal op een personenauto gebotst. De 56-jarige automobilist, ook rijdend op de Rivierdijk, sloeg af naar de Helling. Een traumahelikopter was op dat moment niet beschikbaar, waarop een mobiel medisch team ter plaatse kwam. Alexander liep hersenletsel op en werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Rotterdam vervoerd waar hij later die nacht overleed. Donderdag 11 oktober begraven in Giessen-Oudekerk.

advertentie
advertentie