Voetbalacademie SteDoCo start seizoen voortvarend

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - De Regionale Voetbalacademie SteDoCo voor meisjes in Hoornaar is het voetbalseizoen voortvarend begonnen. Het derde jaar is de Voetbalacademie fors uitgebreid. Zo is er inmiddels een Academie beloftenteam. Dat bestaat voor het grootste gedeelte uit meisjes in de B-juniorencategorie, aangevuld met enkele geroutineerde speelsters die in de afgelopen seizoenen nog in de hoofdmacht, uitkomende in de hoofdklasse, speelden. Dit team neemt als dames 2 deel aan de competitie in de landelijke 1e klasse en speelt op maandagavond vriendschappelijke wedstrijd tegen jongens in de B en C klasse.

Verder bestaat de Voetbalacademie uit een C-, D- en E-team. Waarbij het E-team dit jaar voor het eerst deel uitmaakt van het voetbalproject, zoals dat twee jaar geleden is begonnen. Tijdens de open dag, gehouden op Goede Vrijdag van dit jaar, bleken er veel talentvolle speelstertjes in de E-categorie te zijn en werd besloten om deze categorie aan de Academie toe te voegen. En naar het zich nu laat aanzien blijkt dit een goede keuze te zijn geweest. Deze jonge talentjes stelen inmiddels regelmatig de show in hun wedstrijden in de jongens-competitie. Ook de meisjes C en D behalen goede resultaten in hun jongenscompetities. Zo zijn beide teams in de bekercompetitie een ronde verder gekomen en neemt het D-team in de competitie inmiddels de eerste plaats in, in een competitie waarin ook regelmatig de strijd met D1 teams moet worden aangegaan.

De Regionale Voetbalacademie heeft inmiddels uit de wijde omgeving meisjes aan zich weten te binden. Zo staan er op de ledenlijst meisjes uit Rotterdam, Roosendaal en zelfs uit Den Bosch, deze meisjes komen vier keer trainen in de week en hun wedstrijd voetballen. Dit alles om later het hoogste te kunnen bereiken in hun favoriete sport.

Om de meisjes uitzicht te kunnen geven op misschien wel een carrière in de dit jaar gestarte Eredivisie voor vrouwen is SteDoCo inmiddels in onderhandeling met Feyenoord om volgend jaar ook deel te gaan nemen aan de Eredivisie voor vrouwen. Waarbij de Regionale Voetbalacademie dan gaat fungeren als opleidingsinstituut. Dit seizoen zijn al diverse meisjes uit de Voetbalacademie doorgebroken in dames 1 en dames 2. Ook zijn er inmiddels 29 meisjes uitgenodigd voor K.N.V.B. - selecties in de diverse regio’s. Een aantal waar de club uit Hoornaar uiteraard uitermate trots op is.

advertentie
advertentie