Tactisch HKC pakt volle winst

24 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

De Boven-Hardinxveldse korfbalvereniging schoot uit de startblokken. Binnen dertig seconden was het Arnold Tromp die na een mooie actie de 1-0 op zijn naam schreef. De Meeuwen reageerden snel en brachten de stand naar 1-2. Vervolgens maakte Astrid Andriessen de gelijkmaker en waren het Arnold Tromp, Menno Bakker en Arjan de Haas die het gat sloegen. Na twintig minuten spelen was de tussenstand 5-2. De Meeuwen verkleinden even het gat, maar een schot van Menno bracht het terug naar drie punten. Astrid Andriessen en Francis Kraaijeveld schoten de stand naar 8-4 met nog tien minuten op de klok. De bezoekers waren in korte tijd nog twee keer doeltreffend, maar het was Arjan de Haas die met een mooi afstandschot de ruststand op 9-6 zette.

Verdediging HKC houdt gasten in toom H’VELD-G’DAM – HKC was zaterdag genoodzaakt met een aangepaste tactiek aan te treden. De korfbalvereniging moest in eigen huis tegen de Meeuwen uit Putten, een ploeg die al een aantal maal meer dan twintig keer te scoren wist te scoren. HKC koos er voor achter te verdedigen, waardoor de bezoekers niet in staat waren een hoog baltempo te creëren.

Door sterk verdedigend werk zat na de rust de wedstrijd lang op slot. De reboundkracht van Arno den Breejen bracht de bal steeds terug naar de aanval, maar de kansen werden niet verzilverd. Met nog een klein kwartier te spelen was het Arnold Tromp die de stand naar 11-7 tilde. De buit leek binnen, maar de Meeuwen kwamen direct terug tot 11-9. HKC nam meer tijd voor de aanvallen en een schot van Menno Bakker bracht de stand naar 12-9 met nog drie minuten te spelen. Een vrije bal van de bezoekers zorgde voor een 12-10 eindstand.