Hardinxveld toont vechtlust

24 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Zondag vertrok Hardinxveld naar de velden van SC Welberg. Door het ontbreken van de geschorste Pieter van der Linden stond Eddy van Beest centraal in het centrum van de verdediging. De eerste helft was rommelig en Hardinxveld had moeite het middenveld in handen te krijgen. Toch kwam de ploeg al na 16 minuten op voorsprong. Patrick Versluis gaf een prima voorzet tussen de defensie van Welberg door op Robert Zwakhals. Zwakhals maakte oog in oog met de Welbergse keeper koelbloedig af. De rest van de wedstrijd golfde op en neer. De Cordstrapbrigade moest het veelal van de vechtlust hebben, want echte uitgespeelde aanvallen waren er niet. Hardinxveld kent dit seizoen al vele geblesseerden en daar kwamen er deze wedstrijd nog een paar bij. Tjardo van Tilburg viel al snel in de eerste helft uit met een liesblessure. Ook Marco Timmer moest in de tweede helft het veld verlaten met een hamstringblessure. De tweede helft kende een zelfde beeld als de eerste, maar doelpunten vielen er niet meer. Wel was er nog een klein opstootje waarbij Jan Arie van der Meijden werd geraakt. De dader kreeg direct rood. De eindstand bleef 0-1 en Hardinxveld houdt hiermee zicht op de ploegen boven aan de ranglijst.

Elftal boekt zwaarbevochten overwinning H’VELD-G’DAM - Blessures, schorsingen. Het zit Hardinxveld niet mee. De noodzakelijke wijzigingen in het elftal kwamen het spel niet ten goede, maar de vechtlust compenseerde veel en werd beloond met drie punten.

Opstelling: A. Advocaat, J. v. Hoek (E. Verhoogh), M. Honselaar, E. v. Beest, T. v. Tilburg (E. Verheij), J.A. v/d Meijden, M. Timmer (R. Boogaard), P. Versluis, R. v. Loon, D. Tims en R. Zwakhals.