Stedoco en Ter Leede verdelen de punten

24 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - Niet alleen op de ranglijst maar ook op het veld houden de toppers uit de hoofdklasse elkaar goed in evenwicht. Ter Leede, de nummer 2 van de ranglijst en Stedoco, die minder verliespunten had met 2 wedstrijden minder gespeeld, kregen beide diverse kansen, maar kwamen niet verder dan een 1-1 in Hoornaar.

Gedurende de hele wedstrijd golfde het spel en het initiatief heen en weer tussen beide elftallen. De eerste 20 minuten was het Ter Leede dat meer overwicht had dan de ploeg uit Hoornaar. Stedoco was zoekende naar de juiste veldbezetting en was onzuiver in de passing. Na 20 minuten kwam de ploeg uit Hoornaar wat beter in haar spel, durfde sneller druk te zetten en zette Ter Leede vast op eigen helft. Dit leidde tot een hoekschop, die genomen werd door linkshalf Cindy Burger. Vanaf rechts trapte de oud-speelster van Ter Leede de bal indraaiend en deze zeilde in één keer het doel in bij de tweede paal. Stedoco kreeg hierna meer kansen, waarbij een keer de lat geraakt werd.

Het begin van de tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld. Ter Leede speelde met druk vooruit en probeerde zo de opbouw van Stedoco te verstoren. Met resultaat. Priscilla de Vos veroverde de bal op Monique Rekker, ging alleen af op Irini Brouwer en schoot beheerst de 1-1 binnen. Stedoco nam daarop langzaam het initiatief weer over, op zoek naar de 2-1. Kansen kwamen voldoende, zoals de kopbal van Jenny Bergman die tegen de lat vloog. Maar ook voor Ter Leede ontstond er ruimte, echter Irini Brouwer hield met uitstekende reddingen haar doel schoon.