Warm pleidooi voor Cruyff Court

31 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Patrick de Bruin (18) en Marko van Loon (19) zetten stug door. De twee Hardinxvelders hebben een dringend beroep op de gemeente gedaan om het Westpark flink op te knappen. Pareltje van het vernieuwde park moet een zogeheten Cruyff Court worden, dat in samenwerking met de Cruyff Foundation moet worden gerealiseerd. De plannen staan nog in de kinderschoenen, maar verheugd melden De Bruin en Van Loon dat zij progressie maken. ,,We hebben een gesprek gehad met wethouder Sluimer en hij was het met ons eens om het Westpark grondig aan te pakken. Vooral omdat het park zich in een redelijk nieuwe wijk bevindt en de jeugd hier veelal te vinden is. Het park is nu een openbaar toilet voor honden geworden en lijkt verwaarloosd. Er bevinden zich vele hobbels, overtollig groen en er zijn geen jeugd/sportvoorzieningen.

Wij komen op voor het gemeenschappelijk belang van de jongeren in de Westwijk. De jeugd die vroeger voetbalde op het schoolplein van de Zevenste kan op dit moment nergens een balletje trappen. Wij denken dat een verbetering van het Westpark, de toenemende overlast van hangjongeren tegen kan gaan. De wethouder zei initiatieven van burgers en vooral van jongeren te waarderen. Ook staan enkele politieke partijen niet onwelwillend tegenover de plannen. Vooral de T@B is enthousiast."

,,De Cruyff Foundation wordt nu door de gemeente benaderd om de mogelijkheden te bespreken. De Cruyff Foundation kan een Cruyff Court aanbieden, dat het aloude trapveldje vervangt door een kunstgrasveldje, of eventueel eenmalige steun geven voor een verbetering. Overigens heeft de gemeente aangegeven dat een en ander binnen het gemeentelijke budget moet vallen", aldus de twee.

advertentie
advertentie