Hardinxveld mist effectiviteit

31 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Met vier punten voorsprong op de ranglijst had Hardinxveld Dubbeldam verder van zich af kunnen schudden. Dat liep anders. Al in de derde minuut nam de thuisclub de leiding. Na een voorzet vanaf de flank stond Jack van Kampen vogelvrij om met een keurig boogje 1-0 in te koppen. Ook bij de tweede kans was het raak. Uit een dieptepass schoof de geslepen Frans Jan Kruithof 2-0 binnen. Na die eerste 20 minuten stond het toch al niet van vertrouwen blakende Hardinxveld voor een loodzware opgave. Hardinxveld speelde te voorspelbaar om Dubbeldam in de problemen te brengen. De beste kans kreeg Stefan Kant die zijn man uitspeelde maar de bal wild over joeg. De ploeg leek zich na rust wat te herstellen en zette Dubbeldam vast op de eigen helft maar het manco bleef de eindpass. Uitgespeelde kansen kwamen er niet waarna de pech toesloeg voor eigen doel. Een inzet van Dubbeldam dacht Robert Bezemer weg te werken maar raakte de bal half: 3-0. Met de moed der wanhoop probeerde Hardinxveld nog iets terug te doen. Dubbeldam profiteerde van de ruimte en met een bekeken voorzet bediende Kruithof zijn maatje Jack van Kampen die 4-0 in de bovenhoek kopte. Het lukte Hardinxveld nog wel om de schamele eer te redden. Eerst werd een inzet van Eelke Kraaijeveld in het doelgebied geblokkeerd, maar vlak voor eind gleed Dennis Vogel alsnog de 4-1 binnen.

Zaterdagploeg al in beginfase geklopt DORDRECHT - Hardinxveld heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Dubbeldam een lesje gekregen in effectiviteit. De gastheren begonnen veel scherper aan de wedstrijd dan de brigade van trainer Jan Kroos. Binnen 20 minuten stond de 2-0 op het scorebord en was het vertrouwen zoek bij Hardinxveld. Het wedstrijdbeeld wijzigde amper met als resultaat een verloren middag voetbal: 4-1.