Uitleg over pensioen

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

GIESSSENBURG - Pensioen? Dat is toch iets voor later? Nee, zegt CNV Hout en Bouw. Volgens de vakbond in de hout- en bouwnijverheid is het belangrijk om al ruim voordat mensen stoppen met werken, na te denken over hun pensioen. Om dat belang te benadrukken én om uitleg te geven over het ouderdomspensioen, verzorgt de bond woensdag 14 november een informatieavond in de Til in Giessenburg. Werknemers in de hout- en bouwsectoren zijn welkom. Tijdens de informatieavond staat het pensioenoverzicht centraal. Sinds dit jaar zijn alle pensioenfondsen verplicht om iedereen die pensioen opbouwt, een uniform pensioenoverzicht te verstrekken. ,,Alleen is het zelfs met dit nieuwe overzicht niet altijd even duidelijk hoeveel geld je krijgt als je met pensioen gaat. Daarom geven wij hierover komende tijd uitleg”, aldus Gerard van Cuijk, districtsbestuurder van CNV Hout en Bouw.

Ook vertelt de bond tijdens deze avond meer over de oudedagsvoorziening die wij in Nederland kennen en legt de bond uit wat het pensioengat inhoudt. De informatieavond is gratis toegankelijk en begint om 19.30 uur. Aanmelden kan via www.cnvhb.nl of via 076-5724630.

Vergadering P.C.O.B.

H’VELD-G’DAM - De Protestants Christelijke Ouderenbond houdt woensdag 14 november een ledenvergadering in het Hervormd Centrum, Talmastraat 9. Dr.A.A.Teeuw , direkteur van Verpleeghuis Salem in Ridderkerk houdt een lezing over ‘Nieuwe ontwikkelingen in de medische wereld’. Verder is er de gebruikelijke samenzang en de ontmoeting met elkaar. De aanvang is om 14.15 en de bijeenkomst duurt tot ongeveer 17.00. De vergadering is openbaar, alle leden en belangstellenden zijn van harte welkom.

advertentie
advertentie