Open huis en banenmarkt bij jarige verkeersschool Nederveen

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Verkeersschool Nederveen viert aanstaande zaterdag haar 35-jarige bestaan met een open huis en banenmarkt.

Bij het zien van de rij glimmende wagens en motoren is het bijna niet voor te stellen dat Verkeersschool Nederveen 35 jaar geleden begon met één auto. Hardinxvelder Jan Nederveen leerde heel wat dorpsgenoten het gaspedaal beheersen. De theorielessen werden verzorgd op de zolderkamer. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot één van de vijftig grootste rijopleiders van Nederland. De broers Arjan, Gertjan en Martin Nederveen geven de leiding aan het bedrijf. De broers zijn zelf dagelijks op de weg te vinden omdat zij veel waarde hechten aan de persoonlijke benadering van de klanten. ,,We willen weten wat er speelt bij de klant en hier goed op inspelen,” vertelt Gertjan Nederveen.

Tijdens het open huis van 10.00-16.00 uur kunnen belangstellenden informatie inwinnen over de opleidingen. De oprit aan de Schapedrift wordt feestelijk aangekleed. Als ouders, broer of zus informatie vergaart over de opleiding of graag een carrièreswitch wil maken kunnen de kinderen een gat in de lucht springen op het springkussen. Ook worden er bouwplaten uitgedeeld om een originele lesauto te ontwerpen. Er zijn leuke prijzen beschikbaar.

Nieuwe ontwikkelingen

Volgend jaar worden er nieuwe rijexamens ingevoerd. De komst hiervan is volgens Gertjan geen verrassing voor Verkeersschool Nederveen. Hij legt uit: ,,Nederveen geeft al een aantal jaar les volgens de RIS methode. Dit is een voorloper op de nieuwe rijexamens die voor negentig procent overeenkomen. Onderdelen zoals zelfstandig rijden, routekeuze, gevaarsherkenning zijn allemaal onderwerpen die in de RIS al gebruikt worden.” Nederveen ziet ook grote voordelen. Het aantal te beoordelen punten worden in een rijexamen teruggebracht van 13 naar 7 items waardoor een kandidaat meer kansen heeft om foutjes op te vangen en te compenseren met goede beslissingen. Zaterdag zal Nederveen hier uitleg over geven. Naast het open huis wordt er zaterdag ook een banenmarkt gehouden. Niet alleen Nederveen wil instructeurs werven, maar kijkt ook uit naar nieuwe werknemers voor haar diverse partners. Zowel Randstad Transport als Flexin uitzendbureau (werkgevers in de transport en het busvervoer) kunnen chauffeurs voor de vrachtauto of autobus gebruiken. Door nauwe samenwerking heeft Nederveen in een jaar tijd al bijna honderd mensen aan een (andere) baan geholpen door te bemiddelen.

Nieuwsgierig naar de vacatures en de opleidingsmogelijkheden? Kom zaterdag naar het open huis. Verkeersschool Nederveen: 0184-614674, www.nederveen.com.

advertentie
advertentie