‘Talenten van werknemers optimaal inzetten’

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Aatop Personeelsintermediair timmert behoorlijk aan de weg in de wereld van vraag en aanbod tussen werkgevers en werkzoekenden. In zeven jaar werden er drie vestigingen geopend in Hardinxveld-Giessendam, Veenendaal en Zwolle. Directeur Aad Vermeulen heeft duidelijk oog voor mensen en dat is volgens hem ook de sleutel van zijn succesvolle organisatie. ,,Ik investeer in mijn personeel, zodat de talenten van de werknemers optimaal worden ingezet.”

Een ‘stukje persoonlijke aandacht’ doet wonderen. ,,Als je als werkgever je visie deelt met je personeel, dan willen zij in het algemeen ook iets van hun gedachtegoed delen en dan ontstaat er een prettige werksfeer.” Vermeulen vindt een kwalitatief duurzame relatie tussen werkgever en werknemer van essentieel belang. ,,We werken vanuit een christelijke visie en dat betekent concreet dat we onze vragen in gebed aan God voorleggen.” Vermeulen geeft jaarlijks een gedeelte van de winst uit zijn onderneming aan zendingsprojecten.

,,We hebben vorig jaar een weeshuis in Roemenië bezocht dat we ook financieel ondersteunen,” vertelt Astrid van Drenth, vestigingsmanager van Aatop Hardinxveld-Giessendam. ,,Het was heel bijzonder om dit project te mogen zien.” Aatop Zorg werft sinds kort ook personeel in Roemenië en Hongarije. ,,Er is in Nederland momenteel een nijpend tekort aan personeel in de zorgsector, omdat steeds meer mensen ‘passende zorg’ nodig hebben,” zegt Van Drenth.

Met Aatop Zorg heeft Vermeulen de eerste stap gezet naar een specialisering van vakgebieden. Vermeulen wil dezelfde formule toepassen in de ICT-branche. Aatop richt zich op middelbaar en hoger opgeleide werkzoekenden binnen de vakgebieden techniek, finance en zakelijke dienstverlening. ,,Het gaat om de juiste match tussen werkgever en werknemer.” Vermeulen heeft grootste plannen met zijn organisatie. ,,We willen werkzoekenden een vast dienstverband aanbieden, zodat we vanuit ‘een werknemerspool’ voor onze opdrachtgevers de geschikte kandidaat kunnen selecteren en deze persoon daar dan tijdelijk kunnen plaatsen.”

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan en bedrijven die op zoek zijn naar personeel weten de weg naar Aatop inmiddels wel te vinden. Een HEAO-studente heeft een imago-onderzoek voor Aatop uitgevoerd en daaruit bleek dat bij zowel de medewerkers als kandidaten en organisaties Aatop gekenmerkt wordt als ‘betrouwbaar’, ‘integer’ en ‘persoonlijke aandacht’. In Hardinxveld-Giessendam is het kantoor aan de Nijverheidstraat onlangs verbouwd.

Ook is de nieuwe website klaar, waarop alle nieuwe ontwikkelingen van Aatop vermeld staan.

u Voor meer informatie: 0184 - 620820 of www.aatop.nl

advertentie
advertentie