Aanleg trailerhelling waarschijnlijk naast Waterzuivering

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - De gemeente en watersporters hebben een nieuwe locatie op het oog voor de aanleg van een trailerhelling: naast de Waterzuivering aan de Rivierdijk. Dit onthulde wethouder Theo Boerman in een gesprek met Het Kompas. Met enige voorzichtigheid spreekt hij zich hoopvol uit over de realisatie van de veelbesproken helling. ,,Er hebben gesprekken plaatsgevonden met de watersporters, het Waterschap, Rijkswaterstaat en de pachter van het stuk grasland om de Waterzuivering. De plannen verkeren nog in een pril stadium, maar de diverse partijen hebben zich positief getoond," aldus de wethouder Boerman.

De nieuwe locatie kwam voort uit gesprekken tussen wethouder Boerman en het voormalig comité trailerhelling. Het comité, bestaande uit vijf Hardinxveldse watersporters, heeft zich inmiddels verenigd onder de naam 'Watersportvereniging de Helling'.

Lees meer over de mogelijke komst van de trailerhelling in Het Kompas van 7 november.

* Op de foto: Begin mei lieten dertig jetski-eigenaren op ludieke wijze hun onvrede blijken over het ‘watersportbeleid van de gemeente’. Zij poseerden bij een slagboom aan het Dampad, die een week eerder door Rijkswaterstaat was geplaatst. ,,Het gratis gebruik van de illegaal aangelegde helling wordt door Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer niet langer gedoogd, waardoor ons plezier over is”, aldus één van de jetskiërs. De groep waterskiërs wil dat de gemeente ‘een fatsoenlijke trailerhelling realiseert’.

advertentie
advertentie