Veulenkeuring is groot succes

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

Na bijna tien jaar leegstand werd er een paar jaar geleden nieuw leven geblazen in de oude manege van Noordeloos. Op 20 februari 2006 gingen de deuren open bij HC Giessenlanderij. Nu bijna twee jaar verder staan er meer dan veertig paarden en zitten de lessen nagenoeg vol. Er wordt druk gewerkt aan uitbreiding om de alsmaar toenemende vraag aan te kunnen. De vroeger al bekende manege wordt door meer en meer mensen gevonden en geniet een grotere naamsbekendheid.

Manege HC Giessenlanderij stevig in het zadel NOORDELOOS - Het gaat goed met HC Giessenlanderij. De jonge manege wordt steeds meer door paardenliefhebbers uit de omgeving gevonden en de evenementen blijken een groot succes. Zo ook zaterdag bij de veulenkeuring van de VWAV.

Evenementen

Zo ook wat betreft de evenementen. In het voorjaar was er nog een heuse hengstenshow. Afgelopen zaterdag was de manege het toneel voor de veulenkeuring van de V.W.A.V. (Vereniging tot bevordering der warmbloedpaardenfokkerij in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden). De keuring werd afgewisseld met diverse shownummers, waaronder een demonstratie van de goedgekeurde dekhengst Tuschinski van Stal Ad Valk uit Arkel en Stuurboord van Stal Landzicht uit Giessenburg. HC Giessenlanderij gaf zelf een show met haar friezenviertal.

Uitslagen:

Rijpaardveulens: 1. Chienouk, vader Lord Leatherdale, Eig. L. van de Heuvel; 2. Chief, vader Tuschinski, Eig. C.J. van de Bergh; 3. Cacharel, vader Valdez, Eig. Chr. Van Vliet

Tuigpaardveulens: 1. Chanette, vader Vaandrager HBC, Eig. D. Veerman van Vuuren; 2. Colien, vader Larix, Eig. M. van Bruggen; 3. Chicaco, vader Waldemar, Eig. M. van Bruggen

advertentie
advertentie