Coureur Maurice Visser maakt belofte waar

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

,,Mission accomplished!’’, blikt Maurice Visser terug op het enerverende raceseizoen met klassieke wagens, dat zich in België afspeelde. ,,Helaas hebben we net geen top tien finish behaald, maar we zaten er meerdere keren erg dichtbij.’’ Al in het derde raceweekend, dat werd verreden op het stratencircuit van Chimay, zat Visser tweemaal dichtbij een top tien positie. Na een raketstart werkte hij zich in de eerste race op naar de zesde plaats, maar kon hij de veel krachtigere bolides moeilijk achter zich houden. In de tweede race dat weekend leek de achtste positie mogelijk, maar verlies van het complete uitlaatsysteem gooide roet in het eten. Ook het vierde raceweekend voltrok zich in Chimay. Enkele deelnemers vlogen voor de neus van Maurice van de baan, maar de coureur liet zich niet gek maken. Na felle gevechten werden de twee races met een elfde positie afgesloten.

H’VELD-G’DAM - Maurice Visser kijkt met grote tevredenheid terug op zijn debuutseizoen in de State of Art Belcar Historic Sprint. De 36-jarige racer uit Hardinxveld wilde met zijn Hillman Avenger Tiger uit 1973 in de top tien van het klassement eindigen. Na een seizoen vol mooie prestaties, vele inhaalacties en spectaculaire momenten behaalde hij uiteindelijk een negende plek.

Al met al een seizoen waarin veel vooruitgang werd geboekt. Vanaf de eerste race kwam er steeds meer snelheid in de oldtimer. In de afsluitende wedstrijd, die gehouden werd op het beroemde circuit Spa-Francorchamps, verschalkte Visser de ene na de andere piloot en behaalde hij een snelheid van 160 kilometer per uur in de rondte. ,,De auto is heel betrouwbaar gebleken’’, vertelt Visser. ,,Natuurlijk is er wel eens iets mis gegaan. Bijvoorbeeld in de kwalificatie voor de tweede race uit het kampioenschap, toen het gas bleef openstaan. Nadat ik rakelings een andere deelnemer met 170 kilometer per uur had gepasseerd, wist ik gelukkig de auto in het grind tot stilstand te brengen.’’

Het volgende seizoen voegt Maurice Visser een tweede auto en rijder toe aan het team: de 26-jarige Pieter van Muylwyk uit Schelluinen met een Talbot Sunbeam TI uit 1979. Visser heeft zich een concreet doel gesteld. ,,We hebben volgend jaar een nieuwe motor, waardoor ik over 25 pk extra beschik. Dan is een top tien finish absoluut mogelijk en hebben we het doel om zelfs in de top vijf te eindigen.’’