Uniek Jachthonden kampioenschap in Boven-Hardinxveld

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Rond de boerderij van Bikker aan de Rivierdijk wordt morgen, zaterdag 10 november, wordt een nationaal Jachthonden kampioenschap gehouden. Zestien honden en hun bazen strijden om de Nimrodbokaal. Deze combinaties zijn geselecteerd uit zo'n vijfduizend honden die dit jaar aan de jachthondenproeven hebben deelgenomen.

Deze jachthondenproef vindt elk jaar in een andere provincie plaats. ,,Maar het is alweer 27 jaar geleden dat deze proef in Zuid-Holland gehouden is", schrijft de organisatie in een brief aan de dijkbewoners in Boven-Hardinxveld. ,,Wij hebben toestemming van de gemeente en hoogheemraadschap om overal langs de fietspaden en ventwegen auto's te parkeren. Dit wordt in goede banen geleid door drie agenten in functie, geassisteerd door nog vijf verkeersregelaars." De organisatie weet niet precies hoeveel bezoekers het evenement gaat trekken en vraagt de bewoners daarom 'indien mogelijk hun auto's zoveel mogelijk op eigen terrein te parkeren en de auto(s) die op de ventwegen staan indien mogelijk haaks op de dijk te parkeren'. ,,Op deze manier kunnen we efficiënt met de aanwezige ruimte omgaan. Verder vragen we de hondeneigenaren dringend om deze dag de honden aangelijnd uit te laten. Het zou heel vervelend zijn als een deelnemer hinder ondervindt van een loslopende hond. ledere hond mag namelijk slechts eenmaal in zijn leven aan deze proef meedoen."

,,Voor alle duidelijkheid: er wordt deze dag niet gejaagd. Er wordt wel in de lucht geschoten, dit enkel om een jachtsituatie na te bootsen." Het evenement begint om 8.00 uur tot ongeveer 21.00 uur. Bezoekers zijn welkom. Naast de boerderij staat een grote tent, waar ook een paar standjes met onder meer hondenartikelen en outdoorkleding staan.

advertentie
advertentie