Leuk Spul: kleintjes worden groot

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

,,Groot hè?”, is het eerste wat Emmy opmerkt bij binnenkomst. Kleintjes worden groot: voor Leuk Spul op het lijf geschreven. Viereneenhalf jaar geleden begon Emmy in de schuur. Sinds april vorig jaar werd haar woonkamer omgetoverd tot winkel, maar ook daar groeide Leuk Spul uit. ,,Het pandje werd te klein voor de winkel, onze kinderen en onze beestjes. In eerste instantie wilden we gaan verbouwen, tot dit op ons pad kwam. Binnen twee maanden zijn we verhuisd.”

GIESSENBURG - Ze begon in de garage en gebruikte later een gedeelte van haar woonhuis in de Dorpsstraat in Giessenburg als winkel. Sinds 14 november heeft Emmy Dingemans haar woonwinkel Leuk Spul in een groter pand aan de overkant van de straat.

Door Karlijn van Houwelingen

In haar nieuwe onderkomen heeft Emmy alle onderdelen van een woonhuis ingericht. ,,Een slaapkamer, keuken, eethoek, het is er allemaal. Superleuk. Hier komen spullen veel mooier uit.” Ze heeft naast decoratiemateriaal meer meubels opgenomen in haar assortiment. ,,We hebben nu kasten in alle kleuren en maten. Die kon ik aan de overkant niet kwijt.”

Terwijl ze klanten voorziet van koffie en advies, vertelt Emmy hoe belangrijk Leuk Spul voor haar is. ,,Dit is echt mijn ding, ik kan er alles in kwijt wat ik heb, vooral creativiteit.” Die creativiteit en haar gevoel voor lifestyle heeft ze opgedaan in de modewereld: ze heeft altijd in de kinderkledingbranche gewerkt.

Nu ze haar eigen zaak heeft, is het haar persoonlijke benadering waar ze zich mee onderscheidt. ,,Dat mis je in de stad. Die dorpsgemoedelijkheid vind ik heel belangrijk. Iedereen krijgt hier een praatje of een groet. Vandaar dat ik nu ook schor ben”, lacht ze. Voor de toekomst zit Emmy nog boordevol ideeën. ,,Ik bedenk altijd de ene dag dit, de andere dag weer iets anders. Ik wil nu bijvoorbeeld graag mijn workshops uitbreiden.” In de vernieuwde Leuk Spul heeft ze veel meer ruimte, en dus meer mogelijkheden.

Ook de combinatie van een gezin en een ‘altijd drukke’ winkel vereist flexibiliteit. ,,Mijn kinderen komen op de eerste plaats, maar dit komt daar toch gauw achteraan. En mijn man moet er ook achter staan natuurlijk.” Echtgenoot Jan voelt zich helemaal thuis in de winkel. ,,Als ik thuiskom ga ik soms eerst naar de winkel voor een praatje met de mensen, dat vind ik gezellig.” Tot voor kort konden de klanten van Leuk Spul nog shoppen in het woonhuis van de familie Dingemans. ,,Dit is wel rustiger voor mijn gezin. Maar heel veel maakt het niet uit. Ik ben er toch wel dag en nacht mee bezig”, vertelt Emmy.

uBelangstellenden kunnen zich bij Leuk Spul nog inschrijven voor een workshopavond in december. (35 euro inclusief koffie, een hapje en een drankje).

advertentie
advertentie