Twee kinderwinkels in één

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

Lianne Blom en Selma de Bunt uit Hardinxveld waren al een jaar op zoek naar een geschikt pand voor een winkeltje. ,,Ik was aan het winkelen bij Leuk Spul toen ik van eigenares Emmy Dingemans hoorde dat ze ging verhuizen”, vertelt Selma. ,,We raakten aan de praat en na acht weken is onze winkel nu bijna open.”

GIESSENBURG - Giessenburg is twee winkels rijker: Mijn eerste uitzet én Kleintjes. Deze twee-in-één kinderwinkel wordt geopend in de Dorpstraat waar tot deze week woonwinkel Leuk Spul was gevestigd. Leuk Spul is verhuisd naar een groter pand aan de overkant.

Door Karlijn van Houwelingen

Mijn eerste uitzet richt zich op kinderkleding in de maten 50 tot 176 en is het domein van Lianne. Ze heeft onder andere de merken Eager Beaver, Miss Grant en Kidscase in haar assortiment. Selma wordt het gezicht van Kleintjes en gaat cadeautjes en accessoires verkopen, bijvoorbeeld van de merken Colorique en Global Affairs. ,,We richten ons daarbij op mensen uit de hele omgeving die iets anders en speciaals willen,” vertelt Selma. ,,In Giessenburg kan iedereen gratis parkeren en is er ook nog voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Het persoonlijk contact met de klant vinden we erg belangrijk en dat kunnen de klanten bij Mijn eerste uitzet en Kleintjes zeker verwachten.”

,,Ik droom al sinds mijn twaalfde over een eigen winkeltje”, vertelt Lianne. Sinds een paar maanden had ze al haar eigen webwinkel met kinderkleding: www.mijneersteuitzet.nl. Voor Selma geldt hetzelfde: ze was altijd al van plan een winkeltje te beginnen. ,,Toevallig spraken we elkaar erover op een verjaardag”, vertelt Lianne. ,,En toen kwam dit op ons pad, dus hebben we het maar gedaan”, vult Selma aan. ,,Mensen in mijn omgeving zeggen dat ik er jaren over heb lopen zeuren en dat ze blij zijn dat ik er nu eindelijk iets mee doe”, lacht ze.

Ook Emmy Dingemans van Leuk Spul ziet het helemaal zitten. De twee vriendinnen starten hun winkel in een gedeelte van haar woonhuis waar tot vorige week haar woonwinkel was gevestigd. ,,Het is wel heel spannend”, vindt Emmy. ,,Ik heb een eigen visie en weet bijvoorbeeld precies wat mijn doelgroep is. Als je iets opstart, moet je dat allemaal nog ontwikkelen. Maar de klik is er. Als dat er niet was geweest had ik het niet gedaan. Lianne en Selma trekken toch in een gedeelte van mijn woonhuis waar ik ook nog eens zelf mijn winkel heb opgestart.”

Leuk Spul, Mijn eerste uitzet en Kleintjes gaan samenwerken. ,,Het assortiment sluit op elkaar aan, de winkels hebben dezelfde stijl. We gaan waarschijnlijk ook wel eens artikelen bij elkaar in de winkel zetten”, denkt Lianne. Daarnaast wordt vier keer per jaar een fair georganiseerd. De eerste in de nieuwe vorm was meteen een openingsfeestje, tijdens de Winterfair in de Giessenburgse Dorpsstraat.

u‘Mijn eerste uitzet’ en ‘Kleintjes’ zijn geopend op woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur, donderdag van 10.00 uur 17.00 uur, vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

advertentie
advertentie