Spektakel bij Vriendenschaar

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

Hoogtepunt van de presentatie was het binnenrijden van een grote witte limousine, waaruit de spelers en speelster van het eerste team van Vriendenschaar te voorschijn kwamen, gehuld in de nieuwe wedstrijdkleding voor dit seizoen. Naast de vertrouwde naam van Mostert Bloemen op de voorkant, staat op de achterkant de nieuwe sponsor Univeral Steel en op de mouw kledingsponsor sportshop André Vlot. In de nieuwe tenues werd vervolgens gespeeld tegen plaatsgenoot HKC.

Korfballers presenteren zich in limousine H’VELD-G’DAM - In een bomvolle sporthal De Wielewaal heeft Vriendenschaar zich zaterdagavond tijdens het jaarlijkse Rabobank-zaalkorfbaltoernooi gepresenteerd voor het komende korfbalseizoen in de zaal. Nadat PKC in de eerste wedstrijd in de slotfase met 21-19 had gewonnen van het Wageningse VADA, werden in sporthal De Wielewaal de lichten gedoofd. In samenwerking met de jeugd van OKK werd een spectaculaire show met licht en geluid gehouden waarbij alle Vriendenschaar-teams met shirtsponsors zich presenteerden.

In een aantrekkelijke wedstrijd tussen Vriendenschaar en HKC, met de nieuwe regels van de schotklok, gingen de ploegen aanvankelijk gelijk op, waarbij HKC steeds als eerste scoorde. Na 5-5 kwam Vriendenschaar voor het eerst op een 7-5 voorsprong en trok voor de rust nog de wedstrijd naar zich toe. Met een stand van 10-7 gingen de ploegen pauzeren, waarna HKC zich knap terugknokte in de wedstrijd. Vriendenschaar schroefde het tempo nog wat op en nam in het laatste kwartier weer het iniatief. Na 13-11 werd het om en om scorend 16-14, maar toen besliste de bloemenformatie de wedstrijd door in de slotfase verder uit te lopen naar een eindstand van 20-15.

In de verliezersronde speelde HKC vervolgens tegen hoofdklasser VADA. Ook in deze wedstrijd namen de Boven-Hardinxvelders in de eerste helft het initiatief, maar moesten zij de opponent in de slotfase laten gaan: 14-11.

De finale ging daarna tussen PKC en Vriendenschaar. De bloemenploeg speelde zonder Jesse van Keeken die zich blesseerde bij het inschieten. Hij werd vervangen door Corné Kraaijeveld. PKC moest het doen zonder de geblesseerde Jolanda de Kok en zonder de internationals die bij het wereldkampioenschap in Tsjechië waren. Toch was in de eerste helft duidelijk dat de ploeg uit Papendrecht meer ervaring had met het spelen met schotklok. Op de juiste momenten werd veel verdedigende druk gezet, waardoor Vriendenschaar moeizaam tot scoren kwam. Nog moeilijker werd het door het snelle uitvallen van Daniëlle v.d. Meijden na een onbeheerste actie van een PKC-heer en even later Krista Kop (enkel). Hierdoor kon PKC uitlopen naar een 4-1 voorsprong en een 6-4 tussenstand bij de rust.

Halverwege de tweede helft kwam bij een 8-6 stand Tjeerd Putters in de ploeg en die zag twee schoten kort na elkaar door de korf ploffen, wat een spannende slotfase opleverde. Prachtige duels tussen topspeler Bart de Wit en de herstelde Vriendenschaar-aanvoerder Mees v.d Waal van Dijk werd door eerstgenoemde uiteindelijk beslist waardoor PKC met 10-9 de overwinning behaalde.