Hangjeugd moet verkassen naar Waterzuivering

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

Een dik jaar was de geluidsoverlast aan de Maasstraat en Scheldestraat verdwenen. Nu is de oude situatie van ronkende motoren en gebonk van autoradio’s weer terug. De overlast is waarschijnlijk toegenomen door een tijdelijk parkeerverbod nabij sporthal de Wielewaal. Ook hier kampten de buurtbewoners met geluidsoverlast. De politie zal volgens burgmeester Augusteijn de oudere jeugd doorverwijzen naar afgelegen plaatsen als de Waterzuivering en de carpoolplaats aan de Peulenlaan. Wanneer de overlast bij de Ducdalf aanhoudt, riskeren de jongeren een boete van 50 tot 70 euro. Augusteijn: ,,De politie treedt harder op. De eerste boetes zijn al uitgedeeld.” De jongere hangjeugd wordt voortaan doorverwezen naar de nieuwe jongerenontmoetingsplaats (jop) aan de Schapendrift. Ondanks bezwaren van bewoners wordt het hanghok deze week geplaatst ter hoogte van het Westpark. Wethouder Sluimer: ,,Het is een not in my backyard verhaal. We kunnen moeilijk een hek om Hardinxveld zetten en zeggen: jongens ga daar maar lawaai maken. De locatie aan de Schapendrift is bovendien een proefopstelling.”

Hardere aanpak politie: 70 euro boete voor overlast H’VELD-G’DAM - Hangjeugd bij de Ducdalf wordt voortaan doorverwezen naar de Waterzuivering aan de Rivierdijk. Gemeente en politie hebben dit besloten na nieuwe klachten van bewoners aan de Maasstraat en Scheldestraat. Wie hier geen gehoor aan geeft, riskeert een boete van de politie: 50 tot 70 euro.

Ook tijdens de begrotingsraad donderdag werd over de jeugd gepraat. In een motie, ingediend door de coalitie, wordt voorgesteld om in het voorjaar met een startnotitie naar de raad te komen over het jeugd(gezondheids)beleid. Binnenkort moet er in iedere gemeente een centrum voor Jeugd en Gezin zijn. De motie stelt voor om onderzoek te doen naar de vorming van een lokaal loket. Ook wordt voorgesteld om met scholen, politie, GGD en regiogemeenten om de tafel te gaan om informatie uit te wisselen die preventie kunnen versterken. De T@B stemt als enige partij tegen de motie. Het beleid moet volgens haar nog van hogerhand worden uitgekristalliseerd.

advertentie
advertentie