Koploper Stedoco laat eerste steekje vallen

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

Derde klasse C

Stedoco-Alblasserdam 0-0

Koploper Stedoco begint het ongenaakbare imago van superelftal wat te verliezen. Zaterdag tegen Alblasserdam kwamen de gastheren in Hoornaar zelfs niet tot scoren. Hetzelfde telde trouwens voor de bezoekers, die wel de beste kansen kregen. De saaie wedstrijd eindigde zoals het begon: 0-0. De marge op de ranglijst bleef wel drie punten.

Peursum-WNC 0-2

Het ging gelijk op bij Peursum tegen WNC. Alleen wisten de hoger geplaatste gasten uit Waardenburg na de pauze het net wel te vinden; twee keer zelfs door Rob Verschut en Ramon Vissers. Peursum staat nu op de pijnlijke gedeelde laatste plaats

Vierde klasse C

Streefkerk – Noordeloos 3-2

Noordeloos redde het net niet tegen middenmoter Streefkerk. Het door blessures gehavende Noordeloos nam wel eerst verrassend de leiding door Arco Meerkerk. Danny Venema zorgde nog voor de aansluitingstreffer met de 3-2. De gelijkmaker voor Noordeloos wilde niet meer vallen.

Giessenburgse schakers scoren

GIESSENBURG - Acht punten uit vijf wedstrijden. Dat is een prima score voor het A1 team van schaakvereniging De Giessen na afloop van de vierde en vijfde ronde in de promotieklasse. De schakers bezetten nu de tweede plaats.

De Giessen kreeg eerst te maken met Baarn A1; vanouds een sterke ploeg. Marcel van Wingerden verslikte zich aanvankelijk in de opening, maar door een fout van zijn tegenstander kon hij het duel toch naar zich toetrekken. Dat deed ook Lemmy Schakel, die haar vierde zege boekte. Zus Milly kreeg tegen een heel sterke tegenstander ook voordeel, maar dit was net niet voldoende voor de winst. Kasper Euser gaf zijn sterke opponent een stuk cadeau en boekte een nul. Opgeteld: een 2,5-1,5 overwinning.

‘s Middags speelden de Giessenburgers tegen De Cirkel uit Ede. Milly veroverde na een foutje van haar tegenstander een dame en haalde het eerste punt binnen. Marcel had het moeilijk en kon geen stand houden. Kasper revancheerde zich met secuur spel. Lemmy stond goed, maakte geen fout en won overtuigend. Zo behield ze haar honderd procent score. Het bracht uiteindelijk de 3-1 en acht punten uit vijf wedstrijden.

In de negende interne ronde kreeg Bobby Fijlstra het moeilijk tegen Tim Schakel. Als tegenstanders zijn ze aan elkaar gewaagd met een ongeveer gelijke rating. Bobby verdedigde zich nauwkeurig, waardoor Tim genoegen moest nemen met een remise. Een teleurstelling voor Tim, die nu weer iets achterop raakt bij Jaco Vonk en Kasper Euser.

advertentie
advertentie