River Trotters verliest nipt

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

De wedstrijd werd gestart met Fabienne Groeneweg, die net terug is van een enkelblessure, Rianne Lock, Samantha Cornege, Jutta Verhagen en Karin Groeneveld. De start was zeker niet slecht voor de Rabobank-dames met een driepunter van Karin Groeneveld en drie scores van Jutta Verhagen. Echter, in de laatste paar minuten kon er niet meer gescoord worden, waardoor Cangeroes dit kwart winnend afsloot met 20-13.

Dames komen iets te laat terug in de wedstrijd UTRECHT - De reeks verloren wedstrijden wordt langer en langer voor de River Trotter dames. Met goede hoop vertrokken ze afgelopen zaterdag naar Utrecht om tegen Cangeroes Dames 2 aan te treden, maar winst zat er ook dit keer niet in: 49-42.

In het tweede kwart was het goede spel er af. De aanval liep niet en in de verdediging werden de nodige fouten gemaakt, waardoor de Hardinxveldse basketbalsters in de rust tegen een fikse achterstand aankeken van 35-18.

In de rust werd duidelijk gemaakt door coach Omar dat de ploeg uit een ander vatje moesten gaan tappen wilden ze de wedstrijd nog winnen. Alle speelsters bleken dat goed in hun oren te hebben geknoopt, want het derde kwart begon de Rabank-formatie fanatiek. Scores gingen vallen. Met name Fabienne Groeneweg was goed op dreef. De verdediging stond ook veel beter, waardoor er minder tegenscores vielen.

In het vierde kwart kwamen de dames niet iets te kort om door te stomen en er met de winst vandoor te gaan. De eindstand werd uiteindelijk 49-42.

Scores: Karin Groeneveld 14 punten, Jutta Verhagen 9 punten, Fabienne Groeneweg 7 punten, Diede Vreeswijk 5 punten, Heidy van Mourik 3 punten, Samantha Cornege 2 punten, Rianne Lock 2 punten.