Laatste honderd kaartjes Oud- en Nieuwjaarsfeest in de verkoop

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM - Er liggen nog zo'n honderd kaartjes te wachten op feestgangers, vertelt horeca-ondernemer Sander aan de Wiel gisterenmiddag (vrijdagmiddag 7 december). Van de 1200 kaartjes voor het Oud- en Nieuwjaarsfeest 2007/2008 zijn er afgelopen donderdagavond 1100 verkocht. Zoals ieder jaar stonden de dranghekken niet voor niets opgesteld bij sporthal de Wielewaal. Het wachtende publiek vormde weer een lange rij in de Cornelisweer.

Het feestconcept is hetzelfde als andere jaren. Pas na het vuurwerk, champagne en nieuwjaarszoenen opent sporthal de Wielewaal haar deuren voor het feestende publiek. Van 00.30 uur tot 05.00 uur kan men zich uitleven op muziek van Starko, Irving en DJ Jordy. Stichting Het Vierspan heeft deze artiesten weten te strikken voor de editie 2007/2008. Starko begint een oude bekende te worden in Hardinxveld-Giessendam. Hij trad al eerder op tijdens een Oud- en Nieuwfeest in de Wielewaal, in de feesttent aan de Sluisweg en afgelopen zomer op de braderie. Irving is niet bekend, maar wel erg leuk, vindt Sander aan de Wiel. ,,Het is een nieuwe jongen die aprés ski muziek zingt. En dan hebben we nog DJ Jordy, hij zingt van alles."

Stichting Het Vierspan (bestaande uit Koos van Zwienen - Dam, Ad de Kok - Oranje Trouw, Sander aan de Wiel - Foyer Wielewaal en Arie van Noordenne - ‘t Peultje) heeft weer de volledige steun van het college van B & W gekregen. ,,De gemeente juicht dit feest van harte toe, gezien het succesvolle verloop in voorgaande jaren. Ook kunnen we weer rekenen op de steun van vele vrijwilligers van bijvoorbeeld Scouting A15 en ook het Rode Kruis is weer aanwezig zijn. Tevens is een team van gespecialiseerde beveiligingsmensen aanwezig voor een ieders veiligheid. Zo wordt erop toegezien dat er geen vuurwerk mee naar binnen wordt genomen. Natuurlijk houden ook de brandweer en de politie een oogje in het zeil," aldus de organisatie. Net als in voorgaande jaren worden weer polsbandjes omgedaan bij de mensen die te jong zijn om alcohol te mogen drinken.

De laatste honderd kaarten zijn voor tien euro (per stuk) te koop bij Cafetaria Wielwijk, Foyer Wielewaal, Tapperij de Damrak en 't Peultje.

advertentie
advertentie